С нова творба Банкси изрази почитта си към медиците на първа линия

Месец след като пусна последните си творби, създадени във време на изолация, британският художник Банкси сътвори нова рисунка, с която искаше да отдаде почитта си към медицинския персонал от първа линия, борещ се с пандемията от коронавирус.

Творбата изобразява дете, пред което в кошница стоят добре познатите супергерои от комиксите като Батман и Спайдърмен, докато то играе с нова кукла – супергерой, но този път медицинска сестра.

Банкси публикува снимка на рисунката си в Instagram, а оригинала подари на многопрофилната болница в британския град Саутхемптън.

Внушителното и хубаво послание от товржата е подчертано и със заглавието “Game Changer”. За много хора по света новите герои сега са именно лекарите и медицинските сестри, които се изправиха срещу пандемията и се борят за живота на всеки болен.

Творбата на Банкси трогна хората и ни напомни, че истинските герои са сред нас и заслужават нашето уважение. Рисунката беше подарена на болницата заедно с бележка, адресирана до медиците в университетската болница, в която той им благодари и се надява, макар и черно-бяла, картината му да ободри малко обстановката.

Старша сестра Стефани Гърни пък отговори на жеста с думите “Чудесно е, прекрасна изненада и награда за целия персонал на болницата, които работиха наистина усилено през цялото време“.

Произведението на Банкси ще остане в болницата до есента, когато ще бъде предложено на търг, а средствата от него ще бъдат предоставени на Националната здравна служба на Великобритания.

______________________

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

Създадохме shash.bg преди пет години и оттогава до днес това е една от големите ни гордости. Зад това, което вие виждате, стои много малък екип от хора и въпреки трудностите, с които се сблъскваме, ние не се отказваме от идеята си да говорим за общественозначимите теми, които вълнуват всички, да разказваме светли истории, да ви срещаме с успели и позитивни хора, да разпространяваме добрите новини, както и да изразяваме мнение по събития, които са важни за обществото ни.

За тези години успяхме да подадем ръка и на много организации и хора, които са в началото на своя дълъг кариерен път и имаха нужда от подкрепа. Изградихме силна партньорска мрежа и застанахме зад независими организации, фондации, културни събития и независими артисти.

Най-важното обаче е, че стигнахме до вас. Благодарим за лоялността, за доверието и за възможността да ви разказваме вдъхновяващи истории, да търсим заедно добрите примери от живота, да се изправяме заедно срещу неправдата, грубостта, срещу лъжата и алчността.

Във време на социална изолация, във време на изпитание за обществата, във време на най-нужно обединение, още повече се опитваме да устоим на предизвикателствата и вярваме, че трябва да ни има.

Така, както вярваме, че трябва да ги има и всички наши колеги, които успяват да се борят с прекомерния негативизъм, с който сме заляти, фалша в новините и липсата на обективност.

Нека заедно продължим да проправяме път на интересните, позитивните и смислените новини, нека откриваме вдъхновителите на нашето време и хората, които работят усърдно за нашето по-добро утре, нека заедно работим за правото да имаме различно мнение, което защитаваме с аргумени и факти. Без вас няма да можем!

Подкрепете ни! За да ни има и утре.

Можете да го направите чрез дарение с карта ТУК, или с банков превод на нашата сметка:

Получател: MEDIABLISTER LTD
IBAN BG46INTF40015052952796
BIC INTFBGSF
Основание: Дарение
АЙКАРД АД

Благодарим ви!

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!