С нова творба Банкси изрази почитта си към медиците на първа линия

Месец след като пусна последните си творби, създадени във време на изолация, британският художник Банкси сътвори нова рисунка, с която искаше да отдаде почитта си към медицинския персонал от първа линия, борещ се с пандемията от коронавирус.

Творбата изобразява дете, пред което в кошница стоят добре познатите супергерои от комиксите като Батман и Спайдърмен, докато то играе с нова кукла – супергерой, но този път медицинска сестра.

Банкси публикува снимка на рисунката си в Instagram, а оригинала подари на многопрофилната болница в британския град Саутхемптън.

Внушителното и хубаво послание от товржата е подчертано и със заглавието “Game Changer”. За много хора по света новите герои сега са именно лекарите и медицинските сестри, които се изправиха срещу пандемията и се борят за живота на всеки болен.

Творбата на Банкси трогна хората и ни напомни, че истинските герои са сред нас и заслужават нашето уважение. Рисунката беше подарена на болницата заедно с бележка, адресирана до медиците в университетската болница, в която той им благодари и се надява, макар и черно-бяла, картината му да ободри малко обстановката.

Старша сестра Стефани Гърни пък отговори на жеста с думите “Чудесно е, прекрасна изненада и награда за целия персонал на болницата, които работиха наистина усилено през цялото време“.

Произведението на Банкси ще остане в болницата до есента, когато ще бъде предложено на търг, а средствата от него ще бъдат предоставени на Националната здравна служба на Великобритания.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!