Жената – вечното вдъхновение

В продължение на 58 години куклата Барби е синоним на слаба жена с тънка талия, дълги крака, гъста коса, перфектна кожа… Както казва Моника Белучи обаче, “красотата се превръща в проблем за жената само в два случая – когато я няма или когато освен нея няма нищо друго.” По този повод компанията реши да разбере какви са съвременните представи на хората за красота и за целта направи проучване сред 8000 майки.  Според проведената социология, 86% от тях се притесняват какви са моделите за подражание за техните дъщери. Това дава повод на компанията да създаде 17 кукли, вдъхновени от реални, успели и не просто красиви, но и вдъхновяващи жени.

“Чрез куклите, които произвеждаме, ние винаги сме представяли жената в различните й социални и житейски роли, така че в момента сме много щастливи и развълнуваме да изработим кукли, вдъхновени от реални хора. С това искаме да напомним на малките момичета, че те могат да бъдат всичко и да постигнат всичко, за което мечтаят, заявява вицепрезидентът и главен мениджър на компанията Лиза Макнак.

“В навечерието на Международния ден на жената, 8-ми март, Барби отдава почит на 17 исторически и съвременни модели за подражание от цял свят. Всяка кукла е придружена с информация за приноса на съответната жена към обществото”, добавят от компанията.

Серията  “Вдъхновяващите жени”  се състои от 3 кукли. Сред истинските жени, превърнали се в техни прототипи, са Амелия Ерхарт, първата жена, която лети над Атлантическия океан, Фрида Кало, известната мексиканска художничка и активистка, и чернокожата американска математичка Катрин Джонсън, която успява да преодолее расовите и полови предразсъдъци и да работи за НАСА. Джонсън е вдъхновение и за филма “Скрити числа”.

1

2

3

Колекцията “Широу”, посветена на съвременните жени, които са модел за подражание на малките момиченца, се състои от 13 кукли, чиито първообрази са на успели жени с различни професии – американката Клоуи Ким, която печели олимпийски медал по сноуборд на 17 години, полската пътешественичка и журналистка Мартина Войчеховска, китайската балерина Юан Юан Тан, шеф готвачът Елен Дароз.

4

5

6

7

8

9

10

12

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!