Be Duende – новото онлайн пространство, което събира различни творци

Duende – онова трудно описуемо чувство, което само артистичните хора са познали и то най-вероятно по-скоро са преживели, без дори да знаят как се нарича. “И така дуендето е сила, а не действие, то е борба, а не размишление. Аз съм чувал един стар музикант-китарист да казва: “Дуендето не е в гърлото; дуендето иде отвътре, изкачва се от петите.” Това значи, че то не е въпрос на дарба, а на истински жив стил, тоест на кръв, на прастара култура, на непрекъснато създаване.“, пише Федерико Гарсия Лорка. Duende е с испански произход, от онези думи, които не се описват, а само се живеят. И без значение от географските ширини и нашите творци живеят с тези сили, магичност и дълбочина, докато творят.

Be Duende е общият знаменател, който обедини някои от тях – артисти в различни сфери на изкуството, които първата по рода си платформа у нас събра, за да ги представи и популяризира, както у нас, така и в чужбина.

Be Duende е онлайн пространството, в което ще намериш истинско вдъхновение, ще се запознаеш с творчеството на някои от най-популярните български бижутери, илюстратори, фотографи и продуктови дизайнери. Ще се срещнеш с изкуството на автори като Андреа Попйорданова, Виктория Стайкова, Симеон Шомов, Николай Сардъмов, Студио tochka&tochka, Александър Станишев, както и Калоян Илиев – Kokimoto.

Купи от Силвия Чанева и Студио Т Е З Г Я Х

Ще научиш малко повече за всеки един от тях и ще имаш възможност периодично да надникваш в техните ателиета, работни пространтва и да разбираш повече за процеса на работа, който авторите на онлайн пространството се стараят да разказват в блога на сайта.

It’s All About the Balance | Симеон Шомов

Онлайн магазинът пък ти дава възможност да се сдобиеш с десетки съкровища, чиято добавена стойност е най-ценна – почти всеки продукт в сайта се изработва по поръчка и специално за клиента. Контра-пукт на масовото производство и “модните” тенденции, които има живот от едно лято, в Be Duende няма времеви граници и модни ограничения. Има авторска работа, признати и доказани, независими творци, които създават с душа. За теб.

Чаши от Вера Гезенко

Авторите на сайта пък се стараят да ти дават всичко необходимо като интересно съдържание, с което да обогатяват средата, хората и изобщо усещането, което те спохожда, докато пазаруваш.

Обеци от Николай Сардъмов

Особено важно за нас беше да създадем един мост между артистите и хората. Да им дадем възможност да се запознаят отблизо с онези, които създават продуктите в нашето пространство. Важно е, необходимо е, особено във време, в което произходът на почти всеки един продукт е подложен на съмнение. Вярваме, че това вълнува хората и те ценят автентичността, искреността и труда, не по-малко от таланта, който притежават авторите. Затова и създадохме място, в което не просто можеш да влезеш и да купиш красив коледен подарък или ръчно правен годежен пръстен, създадохме пространството като се старахме да допринесем за приятното преживяване от пазаруването чрез интересно и обогатяващо съдържание.“, споделя Васил – основател на платформата, която създава заедно с Явор Тодоров.

Taming | Андреа Попйорданова

Бижута, керамика, авторски принтове и илюстрации, предмети за интериора и още. Всичко вече си има място и то е различно. Всичко, което ще видиш в него – също.

Lisitus 0/1 | Виктория Стайкова

Be Duende си е култивираната сила на няколко човека, които успяха да дадат живот на това пространство и сега оставят тази сила да достигне и до хората, които търсят различността, автентичността и трайността в продуктите. Които разпознават таланта и душата на всеки автор, която е отпечатана в неговата творба.

Виж кое е това ново място и какво ново може да ти донесе. Следвай страниците в социалните мрежи (Facebook | Instagram), които освен всичко те информират за интересните събития, на които да откриваш още вдъхновение. Засега се потопи в магията на това място и се вслушвай в своето Duende.

Be Duende.

__________________

www.beduende.com

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!