Прокурори държат в зависимост политици с дела, твърди следовател

“Твърдя, че разследвания на дела, които са свързани с престъпления по високите етажи на властта, се извършват от органи, които са различни от законовите. Делата трябва да се разпределят в органи на съдебната власт. В момента обаче те се разпределят в сектори – такива органи не съществуват”, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия “Здравей, България” следователят Бойко Атанасов.

По думите му в България има група прокурори, които притискат политици и те са пряко подчинени на главния прокурор. “Самият аз съм бил част от такава шпиц команда. Делата, които се водят до момента срещу представители на държавното управление – те са срещу неизвестен извършител. Нито едно от тях не се води срещу конкретно лице”, допълни Атанасов.

“Обръщам се към всички колеги да разчупят оковите, защото е крайно време. Ако продължават по този начин да се страхуват, системата няма да се промени”, заяви следователят.

Кои медии решиха да ни информират за твърденията на Бойко Атанасов, кои тактично “проспаха” сутрешния блок на Нова и кои на мига му лепнаха етикета “скандален”?

Вижте в таблицата:

[ft_toggles open=””]

[ft_toggle title=”dir.bg” ]Заглавие: “Следовател: Магистрати държат в зависимост политици”

Цитат: “Атанасов потвърди пред Нова телевизия, че в Столичното следствие има наказателни бригади за поръчки. По думите му група прокурори, пряко подчинени на Цацаров, притискат политици. Тази група била създадена в момента, в който шеф на Столичното следствие стана скандалният Петьо Петров, известен като Пепи Еврото. Атанасов описа схемата – срещу видни политици и други представители на държавното управление се водят разследвания, но срещу неизвестен извършител и се действа по целесъобразност дали човекът трябва “да се удари”. Според Атанасов целта е да бъдат “страхувани” и държани в зависимост политици.

Автор: Десислава Димитрова[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”Blitz.bg” ]Новината не е отразена![/ft_toggle]

[ft_toggle title=”pik.bg” ] Новината не е отразена! [/ft_toggle]

[ft_toggle title=”24chasa.bg” ]Заглавие: “Скандален следовател отрича да отмъщава за провалени избори”

Цитат: “Скандалният следовател от следствения отдел към Софийската градска прокуратура Бойко Атанасов, който от дни твърди, че в следствието действа шпицкоманда за специални дела срещу хора от високите етажи на властта, отрича да си отмъщава заради неизбирането му за градски прокурор на София. Атанасов се е кандидатирал за поста, но не е избран от ВСС. Пред Нова тв следователят обяви, че преди време и той бил ръководител на шпицкоманда, защото ръководел Първи сектор на следствения отдел.”[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”vesti.bg” ] Заглавие: “Следовател: Прокурори изнудват властта”

Цитат: “Според Бойко Атанасов “шпицкоманда” на главния прокурор гледа делата срещу властта и му се отчита лично. По-късно материалите се използвали и “за рекет”. Как действа системата в момента, според настоящия следовател от софийското следствие: “Делата трябва да се разпределят в органи на съдебната власт. В момента в следствения отдел на Софийска градска прокуратура се разпределят дела в сектори”, което според него е незаконно и създава предпоставка решенията да се обжалват.”[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”novini.bg” ]Заглавие: “Следовател: Цацаров притиска министри и депутати, включително и премиера (видео)”

Цитат: “Има група за изпълнение на поръчки, която се ръководи лично от главния прокурор Сотир Цацаров. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия следователят Бойко Атанасов. Тези шпиц команди се организираха по времето на Петьо Петров. Делата срещу министри и депутати се водят скришно срещу тях. Делата седят на трупчета, а когато се наложи те се активират. Заплахите влизат в сила, когато трябва да се гласува закон или нещо подобно. Делото срещу Авиоотряд 28 е точно такъв пример. Чрез него се притиска премиерът Бойко Борисов. На всички е ясно, че това дело беше насочено срещу него, но се водеше реално срещу неизвестен извършител. Друг пример е случващото се около съдебната реформа и бившият министър Христо Иванов. Имаше един казус за неговия подпис и купуването на климатици. В една медия се пускат непрекъснато поръчкови материали и прокуратурата се самосезира. Аз говоря от 2004 година за корупцията в системата. Прокуратурата не разследва себе си и се замазват нещата по високите етажи, категоричен беше Атанасов.”

Автор: Филип Епитропов[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”offnews.bg” ]Заглавие: “Прокурорите срещу Владимира Янева избрани на неслучаен принцип”

Цитат: “Следовател поиска освобождаване на главния прокурор по реда на Конституцията. Той призова колегите си да не се страхуват и да огласят нередностите в прокуратурата. “Обръщам се към колегите да разчупят оковите, защото е крайно време. Трябва да променим системата, ние ако не я променим, няма кой да я провери”, каза още той. Атанасов каза, че очаква да бъде “опраскан”. Това му се е случило и през 2005 година, когато имало опит имало да му подхвърлят наркотици.” [/ft_toggle]

[ft_toggle title=”dnevnik.bg” ]Заглавие: ”Делата срещу политици са все срещу неизвестен извършител, обяви следователят Бойко Атанасов”

Цитат: ”Като пример за подобни разследвания Атанасов посочи, че той е работил по дело срещу бившия депутат Емил Иванов и когато били събрани достатъчно доказателства за длъжностно престъпление срещу него и Атанасаво предложил да започне процедура по отнемане на имунитета му, е отстранен от делото, а на другия ден Иванов е обявен за управител на София-област.[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”dariknews.bg” ]Заглавие: “Прокурори шантажират политици с дела, твърди следовател”

Цитат: “Твърдя, че разследвания на дела, които са свързани с престъпления по високите етажи на властта, се извършват от органи, които са различни от законовите. Делата трябва да се разпределят в органи на съдебната власт. В момента обаче те се разпределят в сектори – такива органи не съществуват”, обясни в “Здравей, България” по Нова телевизия Атанасов. Той заяви, че има група прокурори, които притискат политици и те са пряко подчинени на главния прокурор.

Автор: Кремена Андреева[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”dnes.bg” ] Заглавие: “Прокурори шантажирали министри и депутати с дела”

Цитат: “Твърдя, че разследвания на дела, които са свързани с престъпления по високите етажи на властта, се извършват от органи, които са различни от законовите. Делата трябва да се разпределят в органи на съдебната власт. В момента обаче те се разпределят в сектори – такива органи не съществуват”, обясни Бойко Атанасов пред Нова телевизия. Според него има група обвинители, които притискат политици и те са пряко подчинени на главния прокурор.

Автор: Камелия Цветанова[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”btvnovinite.bg” ] Новината не е отразена!  [/ft_toggle]

[ft_toggle title=”fakti.bg” ] Новината не е отразена! [/ft_toggle]

[ft_toggle title=”actualno.com” ] Новината не е отразена![/ft_toggle]

[ft_toggle title=”trud.bg” ]Новината не е отразен![/ft_toggle]

[ft_toggle title=”novanews.bg” ]Заглавие: “Следовател: Прокурори шантажират политици с дела”

Цитат: “Следователят Бойко Атанасов твърди, че в Столичното следствие има наказателни бригади за политически поръчки. През изминалата седмица той обвини прокуратурата, че действа като „шпиц команда”, така че да държат в подчинение със заведени уж срещу неизвестен извършител дела министри и депутати. Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка на част от твърденията на Атанасов. “Твърдя, че разследвания на дела, които са свързани с престъпления по високите етажи на властта, се извършват от органи, които са различни от законовите. Делата трябва да се разпределят в органи на съдебната власт. В момента обаче те се разпределят в сектори – такива органи не съществуват”, обясни в “Здравей, България” Бойко Атанасов.”[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”bnt.bg” ]Новината не е отразена![/ft_toggle]

[/ft_toggles]

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!