“За него – Живота – …”

Името й е Беатриче Виттория, на 2 дни е и, когато порасне, родителите й ще й кажат, че е първото дете в Италия, родено от заразена с COVID-19 майка. А думите на гинеколога на болницата “Пома” в Мантуа Джанпаоло Грисолия, са най-красивите, които едни родители си мечтаят да чуят след всички изпитания:

“Майката и дъщерята са добре”.

Беатриче тежи 3 килограма и 200 грама и съвсем скоро ще бъде у дома.
Памела Винченци, 28-годишната й майка, разбира в 24-та седмица на бременността, че тестът й за COVID-19 е позитивен. Действието се развива през месец март, Памела е бременна с второто й дете, а състоянието й се влошава толкова бързо, че е приета в болницата в критично състояние. Изборът на лекарите – на пациентката да бъде прелята кръвна плазма от пациент, излекуван от вируса. Подобрението, за щастие, настъпва за няколко часа. В края на април състоянието на Памела е толкова добро, че след 2 отрицателни теста, тя е изписана от болницата. Бременността й се следи постоянно от лекарски екипи, но Памела си е у дома, с най-близките си хора. 
Дни преди да се роди второто им дете, семейството решава, че към името, което са избрали за момиченцето си – Беатриче, ще добавят още едно – а именно “Виттория”. Защото това дете е победител. И животът го обича.

А Беатриче Виттория ще напусне болницата със специално боди с надпис: “Благодарим ти, докторе!”

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!