Държава, снимана с дрон

Президентът снимал премиера с дрон. Това твърди самият министър-председател. Сега си помислете какво ще видим, ако някой реши да снима цяла България отвисоко. Ще е хаотично и малко разбъркано, но… трудно се обработва толкова “материал”.

1. Някой може да влезе в спалнята на министър-председателя и да го снима, съвсем необезпокоявано. Такова нахлуване в личното пространство е опасна, зверска мерзост, безспорно.

2. Премиерът, от своя страна, може веднъж да се кълне в най-милото си, че не си е писал смс-и с Васил Божков, а след няколко дни в едно изречение да каже, че е “безукорно честен човек” и че е писал смс-и на Васил Божков.

3. Един запис, за който се твърди, че е личен разговор на премиера, изтича в мрежата. Първо може да бъде обявен за “deep fake”, после за “част от личния живот” на министър-председателя. След това министър-председателят да го коментира с думите: “няма лоша реклама”. После, въпреки че е обявен за манипулация, премиерът признава, че наистина е произнесъл отделни части от записа. Като “онова за Манолев” (бившият заместник-министър на икономиката, който подаде оставка след проверка на Върховна касационна прокуратура за злоупотреби със средства на Европейския съюз. Причината – къща за гости, финансирана с 380 000 лв. по европейски проект, която обаче никога не е работила като къща за туризъм, според медийни разследвания).

4. Има хора, за които достойнството не значи нищо. Щом не се яде, не се пие и не може да се пипне, нищо не значи за тях. Страх ме е от такива хора. Не ми е жал, щото те самите не жалят ни името, ни лицето си. Достойнството си не бранят, щото за тях нищо не значи. Та – много се страхувам от хора без скрупули – на всичко са готови, за да не загубят онова, което може да се събере в джоб, уста, банкова сметка… Дори да стоят до някой, който ясно е дефинирал какво е отношението към… хм… личността им. И да те гледат в очите, докато ти се чудиш къде свършва адът на личното самоунижение. Да, за една жена говоря. Жалко за институцията…

5. Когато един журналист задава въпроси, останалите му “колеги” смятат за абсолютно нормално да го прекъсват, за да не се обиди питаният.

6. Снощи можеше да бъде заснет един чудесен “клъстер”. Който не спазва предписанията на Националния оперативен щаб за социална дистанция. За дезинфекция пък изобщо не можем да говорим. Във всички смисли на думата…

7. В ГЕРБ има достатъчно хора, които ако не се занимават с политика, биха били чудесна публика на всякакво шоО. И без табела “Аплауз” ръкопляскат в чудесен синхрон.

8. Цветан Цетанов брани свободата на словото, като ревностен християнин и демократ се тревожи за предаването “Вяра и общество”. Очакваме скоро да даде едната “риза на ближния”. Да не пропусна – говори за “нравствени устои” и “морал”. И е много разочарован от партията, която го изгони. Преди да го изгони, я харесваше.

9. 15-километрова опашка на “Кулата”. Къса ми се вижда вече. И се чудя кога да се запътя към “Калотина”…

10. Кому е нужно? Да ГО снима? Да НИ снима? Не сме за показване…

Не, blagodaria

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!