Цецка Цачева – Патриарх! Орешарски с втори шанс.

Председателят на 43-то НС Цецка Цачева в “Тази сутрин’ по БТВ. Поводът – анализ на днес приключилия парламентарен сезон.

Коментар за новоизбрания омбудсман на България Мая Манолова:

“Този избор не се харесва на ГЕРБ, но той е факт, всеки има право на втори шанс, дори госпожа Мая Манолова”, коментира госпожа Цачева. Вторият шанс е дълга тема. И в правото, и в християнството, и в политиката. Един въпрос ни мъчи само. Да очакваме ли и втори шанс за Делян Пеевски начело на ДАНС. Ей, така, за да успее да се докаже този път. Че предният път претърпя крах. Всъщност, доста са кандидатите за втори шанс. На Орешарски сигурно му се иска да провери още веднъж способностите си на премиер? А Христо Бисеров не заслужава ли реабилитация? А Владо Кузов? Дълга е опашката… Дано да се намери кой да къса билетчетата.

Ще кажете ли как гласувахте Вие“, пита я водещият Антон Хекимян. Отговорът: “Вотът е таен, аз мога да Ви кажа, но това обезсмисля тайната на вота, друг е въпросът защо само в този единствен закон има предвиден таен вот, аз категорично съм противник на тайния вот…” Има ли причина човек да не иска да обезсмисли нещо, на което е категоричен противник… Но сложна е политическата материя. Сложна, усукана и необятна.

Ние не можем да приемем, че защитникът на гражданите нямаше доблестта да каже едно просто, човешко “Извинявайте за това, което Ви причиних…” Не сме юристи, ама наистина ли всичко в живота може да бъде оправдано с едно смирено извинение? Какво стана с “политическата отговорност”? Айде и Чеци да се извинява на родителите на Яна за “за причиненото неудобство” и да приключваме с и без това безкрайните дела.

Коментар за новите-стари подуправители на БНБ, избрани през тази седмица след ожесточени дебати в Парламента.

Водещият задава въпроса: “Не Ви ли смущава, че те (подуправителите на Народната банка, бел.ред.) са били част от управата на банката по времето, когато КТБ се е надувала, пък и спукала? “Бих казала, че и за тях има втори шанс да се докажат, че са експерти и професионалисти и, че ще се справят с отговорностите, които им предстоят.

Добре, едно е сигурно след това интервю. 43-то Народно събрание залага на изконните християнски ценности. Вторият шанс, втората риза за ближния, подаването и на другата буза. Бог е милостив, председателят на Народното събрание – също. Това е ясно.  Само един въпрос остава да “виси със страшна сила”: На катарзиса втори шанс ли му викаме вече?

Като успех определям внасяне на конституционните промени. Неуспех е несъстоялият се референдум“, каза Цецка Цачева като заключение на политическия сезон. Нищо де, може пък и референдумът да дочака втори шанс. Християнско е.

 

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!