“Character Design Workshop” с Кокимото

Съвсем като за рубриката Шаш – Маш тази седмица те съветваме да спретнеш ръкави за едно истински шантаво и приятно събитие, което се подготвя в пространството за изкуство и събития КО-ОП.

Няма как да не си спомняш класическите шоколадови яйца “Киндер Сюрприз”, които преди да бъдат вкусни бяха интересни, най-вече заради своята изненада. Черупката си е черупка, шоколадът-шоколад, но има ли елемент на изненада приоритетите се пренареждат. Подреди и ти уикенда си, защото в събота ти предлагаме от яйцето да изкочиш ти. Как точно, можеш да разбереш малко по-надолу, където организаторите ти разказват всичко.

Сладурите от “Social Crush” искат да те превърнат в герой, затова организират събитието “Character Design Workshop” заедно с един от най-известните, съвременни български художници – Калоян Илиев – Кокимото. Ако си запознат с творчеството му може би вече навързваш нещата, ако ли не, чети надолу, за да видиш какво ще се случва в събота, 26.10.19г. от 16:30 часа в КО-ОП.

__________________

Творчеството на Kokimoto е абстрактна смесица, която разобличава и умело осмива познати социални явления като консуматорството и политическите режими. Стилово разнообразен и безпощадно саркастичен, работи в графика, колажи, рисунки, скулптура, като интегрира фотографии, pop-culture символи и собствения си образ. “Character design” или създаването на различни типажи е негова запазена марка. Героите му са нетипични същества, озоваващи се в нестандартни ситуации и много често гледащи през очите на самия художник.

На “работилницата за типажи”, гостите ще имат възможност да разработят свой собствен герой с помощта на Кокимото. Събитието ще започне с представяне на работата на художника и типажите, които той използва в произведенията си. Ще разкаже за това как се раждат и развиват. След това, присъстващите ще рисуват свои собствени типажи, както и общи такива.

Събитието е насочено, освен към хората, които задълбочено се интересуват от изкуство и “character design”, и към тези, които искат да разчупят черупката на ежедневието и да развихрят въображението и креативността си.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!