CNN на крака при шампиона Серафим Тодоров

Кой е последният човек, побеждавал легендата на професионалния бокс Флойд Мейуедър? Българинът Серафим Тодоров. Екип на CNN дойде в Пазарджик, за да направи филм за българския шампион.

Филм за Серафим Тодоров

През 1996 г. по време на Олимпийските игри в Атланта Серафим Тодоров е на върха на боксовата си кариера. Изключително уверен, талантлив и опитен, той се изправя срещу американеца на полуфинала в категория до 57 кг и го побеждава.

https://www.youtube.com/watch?v=yo3Ar538Sf4

Това е и последната загуба на Флойд Мейуедър. 2 месеца след като губи от Тодоров американецът става професионален боксьор. След това Мейуедър става един от най-известните професионални боксьори, записва 47 мача, всичките спечелени, 26 от които с нокаут. До момента Мейуедър е и един от малкото професионални боксьори без загубена среща. Превръща се и в най-скъпоплатения спортист.

Между боя за второ и първо място Серафим Тодоров получава покана да стане професионален боксьор, но отказва, убеден, че ще спечели. За съжаление, губи мача. “Бях съвсем сигурен, че ще спечеля златния медал и ще се върна в България като шампион. Ако сега бях поставен пред такъв избор, щях да подпиша и да остана в Америка. “Много съжалявам за това, всеки ден от живота си…”, казва той пред CNN.

 

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!