Стани коуч! Шараните никога няма да свършват

Пълна е “малка България” с видни бизнес гурута, инфлуенсъри, нутриционисти, лайф коучове, здравни фейсбук експерти и всякакъв вид експерти по “позитивно мислене”. То не са ивенти, то не са конференции, то не са лайф чатове, то не са “книги”, пълни със съвети как много бързо да станем милионери, да изпием по една спирулина с малко куркума за разкош, да теглим чертата и да отидем на Малдивите, където да заживеем дълго и щастливо по описаните правила.

Всички или поне мнозинството от тях работят на следния принцип. Има два начина да изживеете живота си: да си чупите главата като ходите на работа за смешни пари, да си губите времето с лекари, психолози, специалисти по какъвто там проблем имате или да им дададете едни 500 лв. и те да ви посветят в тайнството на десетките си успешни практики за правене на бизнес, докато парите рязко потекат в банковата ви сметка, докато вие блажено си лежите. Да си лежите здрави, разбира се, защото сте си купили книгата на поредния виден здравен коуч, нутриционист и специалист по “алтернативни здравни практики”, които са известни от десетилетия, но фармацевтичните компании и всякакви зли сили ги крият умишлено от вас, за да купувате химията им. Книга, пъна с “безплатни съвети”, че екстрактът от рядката гъба “лъвска опашка” (винаги е рядка гъба, иначе позната на човечеството от хиляди години, но толкова непозната у нас, че няма как да я пробваш панирана, на супа или задушена, задължително трябва да си я набавиш чрез хранителна добавка или стрита на прах в еко бурканче), която лекува средно 150 болести и проблеми – подобрява сърдечно-съдовата система, паметта, лекува кожни проблеми, подпомага отславабването, справя се с целулита и паник атаките, подобрява кръвообръщението и болките в колената. И още куп благоприятни въздействия върху целия организъм. Ако съчетаете този екстракт със смути от пасирана дива рукола (задължително дива, високопланинска и расла на слънце), стрит конски нокът (от една-единствена порода коне, които са в червена книга, щото са останали 2-3 коня от тази порода, пък да се чудиш откъде толкова стрити нокти, ама нейсе) то задължително ще се справиш и с репродуктивните проблеми, Хашимотото и ще подсилиш имунната си система за вечни времена.
Страдаш от депресия? (Макар че каква депресия, след толкова пари и крепко здраве, постигнати чрез редовни посещения на няколко бизнес гурута)? Няма проблем и за това има лек. Мотивационният инфлуенсър след няколко сеанса за по 1000 лв. единият така ще те изстреля в орбита на позитивното мислене, че няма да си спомняш защо и дали някога изобщо си се ядосвал?
Всички тези хора обикновено ни убеждават, че няма никакво значение какво си учил и учил ли си изобщо, нито дали си изкарал 5 лв в живота си с труд, като се базират на личния си опит. “Завършил съм фармация, с много зор (много е важно да споделиш на последователите си, че едвам си изкласил), но дипломата съм я дал на баба ми, да си я закачи до гоблените на стената и да й се радва”, защото сега съм инфлуенсър, правя хората щастливи и никога не съм работил в аптека. Всъщност, много често не е ясно дали тези хора някога са работили нещо, освен да съветват другите да живеят в здраве, сговор и с много милиони, дошли ей така, между другото, но пък и няма кой да ги пита. Защото мераклии да чуят, прочетат набор от клишета, полуистини и откровени неистини за “подсилване на личния ви бранд”, “”техниката на небостъргача”, “7-те трика за позитивното мислене”, “18-те най-ефективни трика как да подобрим продажбите си без да отделим 1 лв. за реклама”, “как да пътуваме до Дубай всеки месец, без да работим” и как да живеем 100 години без лекарства, химия и среща с лекари, бол. Търсачи на универсалната рецепта за лесен живот. Хора, които вярват, че “успехът е талонче, търкай”, че бизнес се прави не с труд, много поети рискове, четене, мислене, гръбнак, можене и непрестанно учене, а с няколко готови съвета, спуснати отнякъде, ще изпълзяват от всевъзможни дупки и хора, които са известни с това, че живеят повече от чудесно на гърба на чуждата наивност и вяра в лесния живот и бързия, неизмъчен успех.

Да, има лесен път за небивал успех! Стани коуч. Или мотивационен инфлуенсър. И организирай конференции на шараните. Те никога няма да свършат.

П.С. Първите 100, закупили билет за семинар, ще получат небивала отстъпка и ще променят живота си за-ви-на-ги само срещу 1000 лева.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!