Цветни идеи за още по-цветни дни

На много места по света спирките на градския транспорт са се превърнали в алтернативно място, на което може освен на реклами да се натъкнеш и на интересни, креативни и забавни идеи, които артисти по цял свят осъществяват, давайки възможност на изкуството си да се доближи до хората. У нас не оставаме по-назад в добрите идеи, като вече няколко години се радваме на инициативата на сдружение “Кашалот”, което създаде Спирка за разкази. Ако случайно чуваш за първи път, то сега е момента да те върнем да прочетеш повече за идеята, а защо не и да те мотивираме да участваш догодина?

Сега обаче ти показваме преобразена трамвайна спирка отплощад Dabrowskiego в Лодз, Полша, където студентката по изящни изкуства Доминика Себула осъществи своя проект “Носталгия”. Желанието на Доминика е чрез него да почете една дългогодишна традиция именно на този площад да се продават цветя, както и да съпостави цветовете и природата в контраст със сивотата на бетонния град. “Цветята и букетите имат огромно значение за нашата култура и история – подаряваме ги, когато се поздравяваме, когато празнуваме, когато изразяваме чувствата си. Те са метафора на това какво е красиво и ефимерно“, казва Доминика. Флоралната инсталация, която тя създава е специално проектирана, за да може да бъде преобразена трамвайната спирка, водеща към площада. 36 различни прозрачни панела са покрити със смола, а в тях са вградени различни цветя.

Доминика разказва, че голяма част от цветята, използвани от нея са били част от букети, подарени от близки и приятели. Цветната спирка успява да привлече огромен интерес и се радва на множество хора, които се спират, за да я разгледат.

И ние ти я показваме, защото идеята и реализацията си заслужават да бъдат показани, а и току виж послужили за вдъхновение.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!