Да осиновиш щастието

Всяка година хиляди деца в Щатите влизат в системата за приемна грижа и много от тях така и не успяват да намерят стабилен дом. Според статистики, които се посочват в доклад на Детското бюро в САЩ, децата, които чакат за приемно семейство през 2017 г. са над 690 000, като по-малко от 60 000 от тях намират свой дом.

Преди две години и Жизел попада в тази тревожна статистика. Тя е родена преждевременно и диагностицирана със синдром на неонатална абстиненция. И двамата родители са наркозависими. Това, че и детето се ражда с тези последици допълнително усложнява ситуацията й и намалява възможността й да заживее нормален живот с добри родители. Без никаква гаранция, че ще се намери любящо семейство за малката Жизел, тя има късмета да срещне любовта, грижата и уюта в лицето на медицинската сестра Лиз Смит.

Лиз също живее със своята тежка съдба. Тя не може да има собствени деца, а лечението, което дълги години провежда, за да има възможност да стане майка, се оказва неуспешно и тя трябва да се откаже. В иначе голямото й семейство, Лиз се радва на всичките си 13 племенници, но всичко, за което мечтае е да има свое дете.

Много хора помагат на Лиз във всеки един момент от трудната борба и са до нея, като я подкрепят по всички възможни начини. Много от тях я окуражават и съветват да помисли и за осиновяване, но в началото тя категорично отхвърля идеята. Отхвърля я до момента, в който не вижда Жизел. Тогава всичко се преобръща и малкото синеоко бебе, което среща в болницата, в която работи, променя изцяло живота й.

Лиз усеща мигновена връзка между двете и след като установява, че никой не я е посещавал през последните 5 месеца, прекарани в болницата, тя започва да полага грижи за нея всеки ден.

Всеки един ден двете по един необикновен и специален начин си помагат една на друга да оцелеят. Вдъхват една на друга живот, стимул и най-вече любов. Докато болницата осигурява най-добрите възможни грижи за възстановяването на малката Жизел, Лиз знае, че освен това Жизел се нуждае и от стабилен дом и любящ родител. И тя се чувства готова да й го даде.

След повече от година и половина приемни грижи, Жизел е осиновена от Лиз през октомври 2018 година.

Въпреки, че Лиз не може да има свое биологично дете, както винаги се е надявала, сега тя се застъпва за осиновяването и насърчава и други хора да обмислят този вариант, за да дадат шанс и на себе си, и на децата да получат семейството, за което мечтаят.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!