Да пребориш рака и да надскочиш себе си

Тя е диагностицирана с тежка ендометриоза, а през 2017 година и с рак на маточната шийка. Преминава успешно през животоспасяваща операция и днес изпитва нуждата да допринася за информираността относно репродуктивното здраве на жените и по-специално за ендометриозата – изтощително състояние, което причинява тежки и болезнени периоди.

Снимка: SWNS

Силната воля и непримирим дух на Andrea Mason й помагат да преодолее трудните житейски предизвикателства, които се появяват по пътя й. След успешното лечение тя решава да продължи своя живот, като се впусне в едно истинско приключения и за духа, и за физиката – преминаването на изтощителния Sea to Summit Triathlon, в който за 5 дни успява да измине 531 км.

Така тя става и първата жена, преборила рак, която успешно завършва триатлона.

През петте дни, Andrea Mason почти не спи и едва се храни, но пресичайки финалната права тя изглежда в екстаз. Състезанието включва преплуване на езерото Annecy, след това колоездене и бягане към Mont Blanc – вторият най-висок връх в Европа.

Andrea тръгва в 6:15 сутринта в петък, докато се бори със силни болки, спазми и халюцинации, но е напълно решена да премина през това предизвикателство и успява да вземе разстоянието за впечатляващите 4 дни, 23 часа и 41 минути.

Снимка: SWNS

През изминалата година Андреа създаде своя собствена благотворителна организация – Lady Talk Matters, която се старае да провокира разговори, свързани с женското репродуктивно здраве.

Чувствам се щастлива, изтощена и облекчена“, споделя тя след приключване на триатлона.

Толкова съм щастлива, че всички се постара да помогнат с организацията и планирането, тъй като имаше много неща, които можеха да се объркат. Беше трудно, наистина много трудно. Имах някои колебливи моменти, особено когато не можех да спя в определеното време за почивка и със сигурност имах съмнения по пътя. Беше по-голямо и по-сложно отколкото си представях. Въздействието върху тялото ми беше огромно, но всеки път щом ми се искаше да спра и обмислях да се откажа, си припомнях защо го правя. Мислех за всички онези жени, които някъде там в момента изпитват болка и онези, които все още не са диагностицирани.

_________________

Източник: goodnewsnetwork.org

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!