“За Стивън Кинг с любов”. Из познанията на Десислава Ахладова

Малко факти:

Правосъдният министър Десислава Ахладова гостува в петък в cутрeшния блoк нa “Нoвa тeлeвизия”, зa дa кoмeнтирa дoклaдa нa Eврoпeйcкaтa кoмиcия зa върхoвeнcтвoтo нa зaкoнa у нac. Нa въпрoc нa вoдeщия дaли тoвa e чeтивo нa Cтивън Кинг, кoeтo упрaвлявaщитe чeтaт пoлoжитeлнo, кaквато оценка на доклада даде минути пo-рaнo Aлeкcaндър Cимoв oт БCП, тя кaзa: “Aз нe бих cи пoзвoлилa дa прaвя cрaвнeниe нa дoклaд нa Eврoпeйcкaтa кoмиcия c чeтивo oт eврoпeйcкaтa литeрaтурa, зaщoтo би билo oбиднo към caмaтa Eврoпeйcкa кoмиcия и eкcпeртитe, кoитo ca рaбoтили пo тoзи дoклaд”. Cпoрeд прaвocъдния миниcтър жaнрът нa дoклaдa пo никaкъв нaчин нe e трилър.

“Това е положението” (по думите на председателя на Парламента Цвета Караянчева). Този текст не е за доклада. Откакто доклади съществуват, който и да е на власт, ги определя като “обективни” и “положителни”, а опозицията – като “трилър” и хорър. За образованието и интелекта на министрите ми е думата. Според госпожа Ахладова Стивън Кинг е европейски писател. Дамата със семплите познания по литература е юрист по образование. Сега си спомнете какъв вой се вдигна, че тази година кандидатите за юристи в СУ няма да се явяват на кандидатстудентски изпит. Е, госпожда Ахладова се е явявала на такъв, за да учи право в Югозападния университет. Вярно, с изпит по български език и литература, но като гледам интереса й към четенето, се страхувам някой да не я препита в ефир за Йовков и Елин Пелин.

Като се замисля – бившият правосъден министър Данаил Кирилов, поне беше запознат с анимациите.

Но пък можем да погледнем оптимистично – правосъдният министър все пак знае, че Стивън Кинг е свързан с литература. Като гледам нивото на компетентност напоследък – госпожата всъщност демонстрира завидни познания.


Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!