“Аз съм ти…”

Палермо, Сицилия.

“Аз съм ти” е името на новата картина на популярния италиански уличен артист от Палермо Игор Скалиси Палминтери, който този път избира за свое “платно” 18-метрова стена на сграда в квартал Спероне, близо до училището Пертини, станало обект на вандализъм по време на принудителното затваряне, заради пандемията.

Творбата, посветена на децата, е открита тази сутрин, когато много дете в Сицилия, а и в цяла Италия, се връщат на училище след дълга пауза.

“Много искахме да отворим отново на 14-и – казва директорът на  училището Антонела Ди Бартоло. “Въпреки че едноместните бюра все още не са пристигнали, ние успяхме да осигурим дистанция в класните стаи и взехме всички предпазни мерки, за да позволим на децата да се върнат спокойни в училище.”

Темата на творбата е дете с вдигнати ръце. На заден план се вижда сянката на кръст, “която то оставя след себе си, за да напомни на света, че децата не трябва да страдат.”

“Посвещавам тази стена на дъщеря си, която е на 5 години, както и на всички момчета и момичета от този град. Защото те са единственият ни шанс да изградим заедно една ново бъдеще, едно Палермо, което да е в състояние да гледа към красотата и бъдещето”, казва художникът Игор Скалиси Палминтери.

Игор Скалиси Палминтери често използва стените на популярните квартали за “платно” на своето изкуство, заредено със силно емоционално послание. В този случай проектът, подкрепен от Beyond Lampedusa, Fondazione Sant’Elia и MLC, се ражда в рамките на “One voice”, социално движение, което популяризира уличното изкуство като средство за вдъхновение и обединяване на общностите. Основан от Гил Шавит (Перу) и Юджийн Лемай (САЩ), „One voice” става факт по време на най-трудните моменти моменти от пандемията и получава незабавна подкрепа от улични артисти от 20 града в 14 държави по целия свят.

*Източник: www.balarm.it

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!