Диагноза: наглостта не се лекува

Факти:Къде ги видяхте тия празни места? Единствените празни места бяха на трибуна “Моци” на първите няколко реда, където момчетата бяха отишли в агитката. Така че – ти говориш някакви глупости. Ако искаш да ходим да прегледаме видеоматериалите. Или си олигофрен, или не знам. Къде ги видя тия празни места, обясни ми, къде ги видя.
Има турникети и касови апарати. Отиди при господин Горанов, финансовият министър, да ти покаже колко места са продадени. Така че недей да говориш глупости. С олигофрени не ми се говори.

Думите са на собственика на футболен клуб “Лудогорец” и председател на КРИБ Кирил Домусчиев. Поводът – журналистически въпрос за празните места на “Лудогорец Арена”, зададен от журналист на БТВ.

Другите репортери не реагират. Не защитават колегата си. Журналистът Димитър Тасев е изблъскан от Домусчиев с думите: “Повече не искам да те виждам и да говоря с теб“.

Размисъл: Какво е олигофрения? Диагноза. Мозъчно увреждане, което има три фази – идиотия, имбецилност и дебилност. Не сме медицински лица. (Домусчиев също не е). Ще се опитаме обаче с кратък анализ да снемем анамнезата* на г-н Домусчиев. Симптомите са:

1. Да обиждаш и унижаваш журналист, защото си върши работата. Това работят репортерите, г-н Домусчиев – задават въпроси. A неудобните въпроси също са въпроси.

2. Унижението към репортер да се случва пред колегите му от други медии. А може би посланието е: “Това Ви чака, ако не слушкате!”

3. Да се държиш нагло и безпардонно.

4. Да изпращаш журналист при финансовия министър, за да се убеди, че не е имало празни места по трибуните. Ама наистина ли това е работата на финансовия министър, г-н Домусчиев? Досега сме живели в заблуда. Мислехме си, че длъжностната характеристика на финансист N:1 в държавата не включва броене на фенове по стадионите и осчетоводяване на билетчетата. И семките ли той ги продава?

5. Да си избираш журналистите, с които да разговаряш.

6. Цялото ти поведение да е на човек, който си мисли, че е недосегаем.

С други думи диагнозата е вярна. Само болният е сгрешен. Но… предстои здравна реформа. Може скоро да уцелим и болния.

*Анамнеза – това са тези данни за здравословното състояние на болния, които научаваме от неговите думи и/или от разказа на хората, които го познават от по-рано. (бел.ред.)

P.S. Няколко часа след изказването си Домусчиев се извини, като заяви, че реакцията му е била “плод на емоция, тъй като употребените думи не присъстват в моя речник”.

Снимка: flashnews.bg

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

1 Коментар

  1. Най-интересното е, че всички калпави журналисчета се пенят, че Домусчиев бил нервиран от неудобни въпроси, а всъщност това е абсолютен непрофесионализъм и глупостоговорене основано на измислица. Затова киртаци, които задават въпросчета без да знаят истината, трябва да разберат, че съществува една професионална етика, която е необходимо да се спазва, като най-малко преди да задават лъжливи въпроси с които създадават изкуствени сензации, си направят справка какво питат. Въпроса на олигофрена да ви е за урок как не трябва да се работи. Евала на Домусчиев!

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!