Димитри Стефанов – чифт очи, заснемащи любовта

Той се превърна в едно от най-открояващите се имена във фотографията у нас, благодарение на своя разпознаваем стил и фин почерк. Всяка негова снимка е сякаш изваден кадър от филм, в който началото и края принадлежат само на героите в него, а с хората се споделя един единствен миг. Но пък точно този миг говори най-силно и остава във вечността.

Отдаден на документалната фотография, а по-късно и на сватбената, Димитри Стефанов стана име, което се споделя като пример за уникалност, красота, дълбочина и много емоция.

Потърсихме го, за да си поговорим за ритъма на любовта, който пулсира чрез него и чифт очи, които разглеждат света през преплетени ръце, докосващи се сърца и тела.

Ето какво ни разказа той.

Венета&Веселин

Спомняш ли си кога за първи път усети, че се влюбваш? За теб какво е любовта?

За мен е мирис, вкус, разочарование, страст истина, болка, сила, светлина и мрак и още много такива, не мога да кажа кога точно изпитах тези усещания, но мога да гарантирам, че в момента всички тези ги чувствам х 2.

Виж още: Фотографът Полина Илиева ни разказва за магията на сватбената фотография

Ти заснемаш любовта, как изглежда тя? Опиши ни я през твоя поглед?

Мисля, че любовта е нещо, което не можем да видим, да докоснем или почувстваме, когато снимаме, за това, ние фотографире, снимащи я, можем само да бъдем интуитивни, когато трябва да я запечатаме във фреймовете си.

Patry&Ivo

Сватбената фотография, освен сантиментална, може да бъде и документална и напоследък все повече виждаме снимки, които са извън познатите традиционни кадри, а са онези, които са уловили емоцията и цялостната атмосфера. Това е “модерно” или наистина хората оцениха момента повече отколкото “позата”.

Не знам до каква степен можем да говорим за това какво е фотографията в момента. Но, като човек, снимащ изкуството да обичаш, с годините научих нещо много важно – хората познават истината, когато я видят в чистата й форма. Нека оставим настрана тренда, модерното… нека правим фотография така, както НИЕ Я чувстваме!

Patry&Ivo

Много често фотографите остават “заключени” между желанията на клиентите и трудно освобождават своята креативност. Ти как успя да се откопчееш от това и да наложиш своето виждане?

Така е и няма нищо лошо в това. Но, тънка е линията между това да се опитваш да угодиш на всичко и всички, и това да бъдеш автор. Когато, някой иска да използва твоите услуги, то това означава, че ти се е доверил на 100%. Винаги съм държал на това, което съм правя. Преди всичко, когато работя, го правя за себе си, защото, нека не се заблуждаваме… един артист преди всичко е егоист.

Кой е най-романтичният момент, който си успял да заснемеш?

Всичките са ми любими и романтични, не ги деля, защото всеки един от тези моменти носи своето лично и единствено послание.

Какво е за теб перфектният кадър?

Нама такъв.

Какво следва за теб след изложбата “ВИК”?

Много документална фотография.

Димитри Стефанов

_______________

Виж още: BECA | Before Creating Academy отваря два нови модула, посреща първия си чуждестранен лектор и присъединява към екипа си едно от големите имена у нас Кирил Станоев

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!