Димитри Стефанов – чифт очи, заснемащи любовта

Той се превърна в едно от най-открояващите се имена във фотографията у нас, благодарение на своя разпознаваем стил и фин почерк. Всяка негова снимка е сякаш изваден кадър от филм, в който началото и края принадлежат само на героите в него, а с хората се споделя един единствен миг. Но пък точно този миг говори най-силно и остава във вечността.

Отдаден на документалната фотография, а по-късно и на сватбената, Димитри Стефанов стана име, което се споделя като пример за уникалност, красота, дълбочина и много емоция.

Потърсихме го, за да си поговорим за ритъма на любовта, който пулсира чрез него и чифт очи, които разглеждат света през преплетени ръце, докосващи се сърца и тела.

Ето какво ни разказа той.

Венета&Веселин

Спомняш ли си кога за първи път усети, че се влюбваш? За теб какво е любовта?

За мен е мирис, вкус, разочарование, страст истина, болка, сила, светлина и мрак и още много такива, не мога да кажа кога точно изпитах тези усещания, но мога да гарантирам, че в момента всички тези ги чувствам х 2.

Ти заснемаш любовта, как изглежда тя? Опиши ни я през твоя поглед?

Мисля, че любовта е нещо, което не можем да видим, да докоснем или почувстваме, когато снимаме, за това, ние фотографире, снимащи я, можем само да бъдем интуитивни, когато трябва да я запечатаме във фреймовете си.

Patry&Ivo

Сватбената фотография, освен сантиментална, може да бъде и документална и напоследък все повече виждаме снимки, които са извън познатите традиционни кадри, а са онези, които са уловили емоцията и цялостната атмосфера. Това е “модерно” или наистина хората оцениха момента повече отколкото “позата”.

Не знам до каква степен можем да говорим за това какво е фотографията в момента. Но, като човек, снимащ изкуството да обичаш, с годините научих нещо много важно – хората познават истината, когато я видят в чистата й форма. Нека оставим настрана тренда, модерното… нека правим фотография така, както НИЕ Я чувстваме!

Patry&Ivo

Много често фотографите остават “заключени” между желанията на клиентите и трудно освобождават своята креативност. Ти как успя да се откопчееш от това и да наложиш своето виждане?

Така е и няма нищо лошо в това. Но, тънка е линията между това да се опитваш да угодиш на всичко и всички, и това да бъдеш автор. Когато, някой иска да използва твоите услуги, то това означава, че ти се е доверил на 100%. Винаги съм държал на това, което съм правя. Преди всичко, когато работя, го правя за себе си, защото, нека не се заблуждаваме… един артист преди всичко е егоист.

Кой е най-романтичният момент, който си успял да заснемеш?

Всичките са ми любими и романтични, не ги деля, защото всеки един от тези моменти носи своето лично и единствено послание.

Какво е за теб перфектният кадър?

Нама такъв.

Какво следва за теб след изложбата “ВИК”?

Много документална фотография.

Димитри Стефанов

______________________

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

Създадохме shash.bg преди пет години и оттогава до днес това е една от големите ни гордости. Зад това, което вие виждате, стои много малък екип от хора и въпреки трудностите, с които се сблъскваме, ние не се отказваме от идеята си да говорим за общественозначимите теми, които вълнуват всички, да разказваме светли истории, да ви срещаме с успели и позитивни хора, да разпространяваме добрите новини, както и да изразяваме мнение по събития, които са важни за обществото ни.

За тези години успяхме да подадем ръка и на много организации и хора, които са в началото на своя дълъг кариерен път и имаха нужда от подкрепа. Изградихме силна партньорска мрежа и застанахме зад независими организации, фондации, културни събития и независими артисти.

Най-важното обаче е, че стигнахме до вас. Благодарим за лоялността, за доверието и за възможността да ви разказваме вдъхновяващи истории, да търсим заедно добрите примери от живота, да се изправяме заедно срещу неправдата, грубостта, срещу лъжата и алчността.

Във време на социална изолация, във време на изпитание за обществата, във време на най-нужно обединение, още повече се опитваме да устоим на предизвикателствата и вярваме, че трябва да ни има.

Така, както вярваме, че трябва да ги има и всички наши колеги, които успяват да се борят с прекомерния негативизъм, с който сме заляти, фалша в новините и липсата на обективност.

Нека заедно продължим да проправяме път на интересните, позитивните и смислените новини, нека откриваме вдъхновителите на нашето време и хората, които работят усърдно за нашето по-добро утре, нека заедно работим за правото да имаме различно мнение, което защитаваме с аргумени и факти. Без вас няма да можем!

Подкрепете ни! За да ни има и утре.

Можете да го направите чрез дарение с карта ТУК, или с банков превод на нашата сметка:

Получател: MEDIABLISTER LTD
IBAN BG46INTF40015052952796
BIC INTFBGSF
Основание: Дарение
АЙКАРД АД

Благодарим ви!

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!