Разказ за двама герои, на които цял един квартал благодари

Saul и Keon се грижат за събирането на отпадъците в Маями Бийч, като досега никога не са пропускали работен ден. Двамата мъже усърдно се грижат за чистотата в различни райони на града, а тази седмица се оказа особено специална за тях. Покривайки обичайния си маршрут, Saul и Keon се изкачват с огромния камион по North Bay Road, когато се натъкват на десетки жители, станали рано сутрин, за да украсят улицата с балони и просто да кажата “ние ви обичаме“.

Идеята идва от Jennifer Elegant, жител на квартала, която организира изненадата, с единственото желание да изкаже благодарността си към тези хора, за които самата тя казва, че са прекрасни. “Те носят невероятна положителна енергия на нашия квартал. Те винаги имат усмивки на лицата си и никога не пропускат възможността да поздравят някой човек, да озарят сякаш целия му ден. Често излизат извън рамките на професионалните си задължения и помагат на хората без да очакват нищо в замяна.

Съседи разказват за случай, в който Saul прекарва 45 минути, докато рови в боклука, помагайки на жена да открие изгубената си брачна хълка, а в друг ден са го видели да да чака повече от час на улицата с друг съсед, който е имал проблеми със сърцето и е имал нужда от линейка. “Просто казано, те разространяват раодст“, споделя Jennifer и казва, че често споделя със своите студенти по психология, за своите смислени и интересни разговори с тях и това колкото мъдри и вдъхновяващи са.

Те продължават да поддържат своя оптимизъм дори и в това стресиращо време около пандемията. Рискуват дори свобствената си безопасност, но не се отказват от работата си и продължават да се стараят да пазят и поддържат града чист и красив. Всеки ден сме заобиколени от герои, които ни носят вдъхновение и радост, но твърде често не сме в състояние да разпознаем тези специални хора и тяхното въздействие върху останалите. Искахме Saul и Keon да знаят, че сме им благодарни от сърце“.

Символични подаръци, прегръдки, картички, но най-вече – усмивки. От онези, които казват всичко искрено и от сърце. Защото наистина е важно да ценим и да умеем да наблюдаваме хората около себе си. Какво мислят, как постъпват, какви действия предприемат и как гледат на света около себе си. Имаме жизнена необходимост да срещаме повече усмихнати хора, които да не се крият зад фалшив позитивизъм, а зад искреност и чистосърдечност, зад вяра в доброто и добротворството, като най-естествения и хубав начин на живот.

За някои хора е мисия да успеят поне по един човек да усмихват всеки ден. Ако познавате такъв човек – благодарете му!

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!