Две български интериорни студиа, които вършат чудеса

Ако и ти си от онези маниаци на тема интериор, мечтаеш за твоя дом – твоята крепост и райски кът, обичаш детайла, обзавеждането и стоиш пред Pinterest до зори, то значи чети, проучи и при нужда – действай! Разровихме се в българските вариации на интериорни студиа, които сбъдват мечти, слушат и чуват желанията на клиента, изпълняват смели проекти и най-вече работят със страст и отговорност.

Ако се питаш защо изобщо са ти нужни дизайнери, отговорът е един – защото разбират. Интериорното проектиране е специфична дейност, в която приоритет са желанията и възгледите на клиента, които трябва да бъдат съобразени с бюджет и функционалност. За да се подреди всичко в подходящ синхрон обаче, не винаги сам човек успява да се справи и ето тук идва нуждата от експертно мнение. Макар все по-големи възможности да се откриват и да изобилства от варианти, стилове и идеи, то все пак сам рискуваш да не постигнеш искания резултат и да допуснеш повече грешки. Това, което ще получиш като услуга от интериорно студио обаче, минимализира всички рискове, тъй като се минава през различни стъпки – от обсъждане и оформяне на проекта в триизмерни визуализации, които да ти предложат различни варианти, според твоите изисквания, до детайлни чертежи на инсталациите, мебелите и интериорните елементи, които ще присъстват в пространството. Още един от позитивите за работа с професионалисти е и тяхното сътрудничество с добри и изпитани компании, от които можеш да получиш насока и съвет при избирането на подходящите настилки, осветление, аксесоари, текстил и др.

Студиата и дизайнерите използват индивидуален подход с всеки свой клиент, разработват варианти и алтернативи и се стараят да изградят доверие, защото това е част от тяхната работа. Макар в портфолиото на дадена компания да не откриваш нищо, което наподобява твоята визия и идеи, съвсем не трябва това да се възприема като минус, а напротив – колко по-разнообразни и различни реализирани проекти виждаш, толкова по-голяма е вероятността именно тези дизайнери да могат да се справят и с твоята задача, защото имат богат опит с различни по мащаб и стил проекти, в които все пак е вложен почеркът на клиента.

Те имат пълен набор от възможности, с които да открият решението, което търсиш и същевременно дават безценни насоки и идеи, които ти помагат във всеки етап от реализацията – от разположението и функционалността до цветовия синхрон и малките детайли, с които да се създаде мечтаният уют и атмосфера.

Може би преди 10 -15 години ремонтът на жилището не включваше и консултация с дизайнер, архитект и проектант, които да помагат със съвети и експертно мнение по всичките ти желания, но последните години все повече хора се доверяват на специалисти и затова ние решихме, че сега е идеалният момент да те насочим, ако се луташ и търсиш кой да избереш сред най-добрите.

Търсихме като потребители. Като хора и бъдещи клиенти, за които е важно да разпознаят и ценностите на една компания, които са достатъчно заявени, редом с постиженията и успехите й. Защото здравата основа и сплотеният екип, вярващ, че с много труд и отговорно, човешко отношение може да се постигне много, са наши основни ценности, които искаме да разпознаваме и в другите. Постиженията – после. А и работата по реализацията на интериорни проекти е съвместна работа между клиента и изпълнителя. Затова и ние, съвсем не на последно място, поставихме отношението и духа, които всяка компания трябва да притежава, за да може в процеса на работа да се създаде цялостен, завършен и добър резултат, спечелил не само доволни клиенти, а изградил дългосрочни взаимоотношения.

Така стигнахме до две български студиа – FINE Design и EDO Design Studio. Разказваме ти за тях не като за конкуренти, а като две компании, които гордо стоят на пазара от години и трупат опит, завидни успехи, множество щастливи клиенти и интересни проекти зад гърба си.

Поотделно и в непринудени разговори споделяхме общото мнение, че хората вече не отбягват идеята за интериорни проекти, които да се разработвят в техен интерес и се доверяват все повече и повече на специалисти в областта. Тези компании обаче се справят еднакво “уау” и с малки, жилищни апартаменти и с големи и мащабни проекти за офиси, сгради, хотели и т.н.

Ето защо, ние решихме, че разнообразието е само в плюс за читателя и затова ти показваме по четири реализирани проекта на всяко от студиата. Междувременно дадохме поле за изява на основателите на компаниите и ги оставихме да разкажат в какво вярват, къде е силата им и изобщо – как успяват толкова години да са сред най-добрите?

Ето какво казаха инж. Васил Колев, управител на Fine Design и Николай Николов – дизайнер и основател на Студио EDO.

_________________

FINE DESIGN е компания, която съществува от 6 години. Макар времето да не е много, натрупахме достатъчно опит, за да се превърнем в основно “мерило” за колегите в бранша и да направим щастливи стотици клиенти.

Ценностите, на които сме стъпили, са много простички житейки правила, които следваме и като хора, не само като професионалисти. Преди всичко, винаги сме поставяли коректността на първо място. За нас е изключително важно да информираме клиента за това какво му предстои в работата с професионална компания за интериорно проектиране, както и да спазим всички наши ангажименти, точно и коректно в срока и по начина, които сме обещали. Отделяме нужното време, предварително, за всички наши потенциални клиенти, за да представим целия процес и начина ни на работа. Така клиентите (преди още да са станали такива) са запознати какво предстои, какви са сроковете, определяме точни бюджети. Постарали сме се да създадем иновативен сайт, в който по интерактивен начин представяме работата си, процесите, през които преминаваме, цените, на които работим, представяме и нас самите и заставаме открито с лицата си и отговаряме с имената си за всичко, което сме изработили до момента и ще изработим за напред.

Апартамент в Студентски град | Повече снимки в галерията

Винаги сме се старали да бъдем откровени с всички. Компанията се гради от екип от професионалисти – архитекти, дизайнери и инженери, които имат желание да се колаборират и да работят усилено, за да постигат заедно много. Предлагаме услуги на високо международно ниво, работата ни е презентирана по професионален начин и съобразно нуждите и желанията на клиентите. Амбициозни сме и не спираме да се развиваме.

Bamboo Urban | Повече за проекта в галерията от снимки

Разширяваме и подобряваме услугите си, като се учим от грешките, които допускаме, и коригираме по пътя. Никога не се отказваме каквито и пречки да срещнем, даже напротив, те ни мотивират още повече, за да ставаме все по-добри в това, което правим.

Както разбирам от разговорите ми с повечето клиенти, те оценяват тези наши качества и дори в подобни ситуации, те са спокойни, че работят със сериозна компания като нашата. Безкомпромисни сме най-вече, когато става въпрос за качеството на услугата. По-добре да се забавим малко, но никога не претупваме проект и не представяме необмислени идеи.

Създадохме FINE DESIGN с идеята да работим дълги години напред и да не спираме да се развиваме. Поради тази причина и не допускаме компромиси с качеството.

_________________

EDO DESIGN STUDIO съществува от 9 години и през това време изгради себе си като достойна компания с много доволни клиенти и редица признания и награди. Това ни кара да се гордеем с постигнатото до момента, тъй като усилията ни се оценяват, но също и ни мотивира да не спираме да се развиваме и да растем.

Винаги сме държали на креативността като водеща сила при изработването на проектите, тъй като идеите ни са подчинени на желанието да създаваме иновативни интериорни проекти. А до качественото и добро реализиране на идеята се стига чрез добрия авторски надзор и мениджмънт на проекта, при който клиентът да се чувства спокоен.

Къща в София | Повече снимки в галерията
Апартамент в София | Повече снимки в галерията

Една от най-силните ни страни е тази, че реализираме проектите си успешно колкото и нестандартни да са те. В процеса на работа влагаме много внимание и в детайла, тъй като знаем колко важен елемент е от цялостния интериор, а сериозните технически познания на екипа ни ни позволяват да следим и контролираме в дълбочина процеса на изпълнение.

Във всеки един проект вплитаме много професионализъм и отговорност и никога не правим компромис с дизайна. Също така съзнаваме и че поетата от нас отговорност е жизненоважна за изграждането на взаимно доверие, а ние много държим на това.

_______________________

FINE Design Studio можеш да намериш във Facebook ТУК, както и на адрес: София, Младост 1А, ул. Ана Ахматова, бл. 537

EDO Design Studio можеш да намериш във Facebook ТУК, както и на адрес: София, ул. Нишава №1

______________________

*Заглавна снимка: Unsplash

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

3 Коментари

  1. Нищо не искам са коментирам. По – скоро имам запитване. Искам да трансформирам/ преобразя преходен, двустаен апартамент. Около 50 кв.м. Колко приблизително ще ми струва проекта. Благодаря.

    1. Привет, Петя,
      можете да се обърнете лично към всяка от компаниите чрез посочените варианти – през фейсбук или на страница “КОНТАКТИ” на техните сайтове. Така ще получите индивидуален и изчерпателен отговор за всичко, което ви интересува.

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!