“Тази песен не е за любов”. За война е

Факти: Репортерът Мария Милкова и операторът Огнян Пенев от Нова тв бяха нападнати на магистрала „Тракия” в петък вечерта. Нападението е станало пред очите на десетки свидетели, извършено е малко след 22.00 часа на 146-ия километър на магистралата. Огнян Пенев изпреварва лек автомобил, когато го застига черна кола със затъмнени стъкла. Тя му присветва да се отдръпне от магистралата. В този момент се появява втора кола, също със затъмнени стъкла, която ги засича. “През цялото време се опитваха да ни изтласкат от магистралата. В следващия момент, в който те спряха, изскочиха 6-7 мъже, доста едри. Започнаха да удрят по шофьорската врата. Искаха да счупят стъклото и отвориха. Нанесоха ми няколко удара в областта на лицето”, разказва Огнян Пенев. “Аз се опитах да набера 112. В момента, в който видяха, че съм с телефон, единият го изтръгна от моята ръка. Те явно се страхуваха да не сме ги записали. В този момент видях, че те вече го бият. Успях да запазя самообладание и да кажа, че сме журналисти и работим в NOVA. Това ги спря. Тези хора бяха слезли, за да ни пребият. Облечени в черно, носеха слушалки, което ме навежда на мисълта, че са охрана”, разказва още Мария Милкова.

Арестуваните за побоя над журналисти от NOVA на магистрала „Тракия” са шестима. Това съобщиха за NOVA от прокуратурата в Пловдив. Повдигнати са им обвинения за хулиганство, а на един от мъжете – и за нанасяне на лека телесна повреда над оператора Огнян Пенев. Продължава да се издирва още един мъж, за когото се предполага, че е отнел телефона на репортера Мария Милкова. В хода на разследването става ясно, че охранителните фирми, чиито служители имат отношение към нападението, са три. Много е възможно броят на охранителните фирми, замесени в инцидента, да нарасне. Причината – разследващите изискват трудовите договори на задържаните и така се оказва, че те са служители на различни фирми. Румен Мишев, човекът, удрял оператора Огнян Пенев, както и Стилян Георгиев, не са служители на “Омега 69”, а на Ликристия София ООД. Двамата бяха задържани вчера на Калотина, на влизане от Сърбия. Намерен е и един от автомобилите, участвали в инцидента, той е собственост на фирма Омега 69.

Размисъл: 

  • В коя държава биячи се саморазправят безнаказано на пътя, защото не си им осигурил писта за летене на магистрала, на която максималната позволена скорост е 140 км/час?
  • Кои са тези “мъже”, които спират движението на магистрала Тракия, бият човек пред очите на десетки други шофьори, крадат телефона на млада жена и изпотрошават колата? И кой ги покровителства?
  • Кое е това “VIP” охранявано лице, чието име властите услужливо спестяват? КОЙ “страхува” МВР и Прокуратурата ми е въпросът?
  • Как е възможно издирвани от властите лица да напуснат държавната граница, без същите тези власти да ги “отразят”. Същите тези власти, които упорито твърдят, че влизането на страната ни в Шенген е техен приоритет.
  • Коя е тази държава, в която снимката на обявени за общодържавно издирване лица не се качва на сайта на МВР и не се показва публично?
  • Докога неколцина мутри ще държат цялата държава и гражданите на колене, ще ги ритат, бият, сплашват и ограбват в пряк и преносен смисъл?
  • И накрая – ето това изречение: “Няма криминално минало, известен е в Драгоман като част от местна наказателна бригада”, казва всичко за територията, която населяваме. Да, в България очевидно е така. Навсякъде. Де юре си част от местна наказателна бригада, де факто не си криминално проявен. Де юре купуваш или продаваш гласове, де факто изборите са преминали демократично, спокойно и нормално и осъдени за купуване на гласове няма. Де юре под сурдинка се говори, че си олигарх, наложил медиен монопол, окупирал съдебната власт и свързан с една печално фалирала банка, де факто си млад и успял политик и бизнесмен, чиито фирми печелят обществени поръчки за какво ли не, а държавната НСО те охранява с парите на всички данъкоплатци.

“Тази песен не е за любов”. За война е. Която държавата води с гражданите си. С действията и бездействията си. С това, че позволява, волно или неволно, едни мутри да ни бият по пътищата. И да ни ограбват. И материално, и духовно.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

1 Коментар

  1. Що се чудите кой? Преведете горецитирания текст на няколка езика и го дайте на чуждите медии. После осъдете държавата в Стласбург и ще получите поне морално удовлетворение. Колкото повече хора осъдят шибаната система, толкова повече ще се сменят плавителствата….докато дойде точното и народа почне да живее нормално

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!