Никога не е късно да станеш за резил

Факти: Бившият български посланик в САЩ Елена Поптодорова е била задържана (по-късно беше съобщено, че е била глобена, не задържана) на летището във Варшава заради кражба на козметика от безмитния магазин, съобщи местното частно радио Ер Ем Еф. Стойността на задигнатите продукти е 1600 злоти (около 400 долара). Поптодорова, която притежава дипломатически паспорт, не е поискала да влезе в контакт с българското посолство в Полша.

Елена Поптодорова оглавяваше мисията на страната ни в САЩ между 2010 г. и 2016 година. Кариерата й започва като преводач на Тодор Живков. След първите демократични избори през 1990 г. Елена Поптодорова е избрана за депутат в 7 ВНС от БСП и членува в Комисиите по външна политика, национална сигурност и медиите. Тя е преизбирана за народен представител в 36-ото, 37-ото и 38-ото Народно събрание на България. Поптодорова участва активно в създаването на външната политика на България през последните десетилетия. Заемала е различни постове във външно министерство. Била е пълномощен министър на България в Рим и генерален консул в Сан Марино (1987-90). През декември миналата година Поптодорова съобщи, че има работа във Варшава, където ще работи срещу насилието и за интеграцията на мигрантите. На 27 февруари американският Government Properties Income Trust съобщава, че Поптодорова е станал член на борда на тръста и ще се остане на тази длъжност до 2018 г., когато е събранието на акционерите.

Размисъл: Признавам, че ми отне доста време, докато реша как да започна този текст и как точно да дефинирам случващото се. От една страна е прекалено смешно и жалко да пиша някакви дълбоко философски анализи за генезис на проблем, заключения на тема какви хора ни представляват по света и кои са “лицата на българската демокрация”. От друга – най-лесно, повърхностно и безотговорно би било да обобщим, особено в предизборно време, че това е “комунистическа работа”, нарече го “комунист” и толкоз, на тях така им “лепне”. Безброй пъти съм обяснявала колко мразя общите знаменатели, обобщенията “всички са маскари” и колективната отговорност/безотговорност, така че няма сега аз да се включа в обобщаването и генерализирането. Затова предварително се извинявам за сарказма, който ще прочетете. Но как, кажете ми, как иначе да коментираш подобна новина?! Мисля, че единствено той върши работа в случая. Пък и не можем да се ядосваме/срамуваме за чужди глупости, резил, падение, както искате го наречете. Щото това у нас би означавало постоянно да сме в “лека форма на тежка депресия”.

“Кой ще ни даде париииии”? е положението. Щото, по всичко личи, окършила го е женицата и е “принудена” да краде кремове от безмитни магазини. И понеже “никога не е късно да станеш за резил”, а и не искам да отнемам на никого човешкото право да се изложи, няма да коментирам акта на падението. Ще напиша само няколко примерни обяснения, за пред медиите и хората.

 1. Толкова много политици окрадоха и продължават да глозгат България, Вие за няколко козметични продукта сте се хванали.
 2. Така постъпват истинските патриоти. Щото госпожа Поптодорова не е посегнала на българската козметика! Тя не иска да ощетява българските производители, вносители, дистрибутори и търговци! Българщината е опазена и съхранена!
 3. Това е активно мероприятие! Някой иска да очерни лицето на българската демокрация. А нейна единствена кауза беше да си го избели. С подходящите продукти.
 4. Начи, тези поляци, вместо да стоят на границите си и да ги пазят от нахлуващи мигранти, те тръгнали да се занимават с “кокошкарска” работа!
 5. Това е саботаж! Дело е на Путин, който мрази Америка и всички, които някога са работили там. Дългата му ръка е замесена, напъхал е козметика в чантата на един достоен бивш български посланик.
 6. Всъщност, снимахме кадри от новия български игрален филм “С цървули в този див, див Запад”. Очаквайте скоро по кината!
 7.  Видяхте ли докъде ни докара капитализмът? По Бай-Тошово време никой не крадеше, а и кожата беше естествено красива и не се нуждаеше от козметика! Нà ви демокрация сега!
 8. С тези 400 долара вероятно е сред най-скромно кралите политици на прехода
 9. Ох, начииии, да идва Марешки на власт и да открива “магазините за бедни”, че глей от глад и мъка к’ви ги вършат хората! “Игрите на глада, 6-та част”.
 10. Прав беше президентът Радев – трябва да се “организира проверка” за опасността от кемтрейлс! ШОК, УЖАС, СЕНЗАЦИЯ!!! Поптодорова – жертва на “химическите следи във въздуха”!
 11. Сорос Ви е платил да пишете иронични статии. Завиждате, че вие нямате такава козметика! Ей, затова няма да се оправи България! Защото е пълна с хейтъри!

И, да, понякога едно-единствено нещо е достатъчно да си задраскаш цялата си биография. Чудя се : това ли е цената да си окаляш името? А на всички, които ще кажат, че най-лесно се ритат паднали хора, искам да кажа: никого не съдим, не целим да ритаме и линчуваме. Не сме народен съд. Ма понеже сме много милозлив народ, близо 30 години живеем в задкулисие, зависимости, олигархични модели, кражби, корупция на всякакви нива и лъжа. А това, че е извадила дипломатически паспорт, ще го оставим без коментар…

P.S. Ако става въпрос за клептомания, би било редно и достойно публичните фигури да говорят публично за проблемите си. В противен случай са чудесна мишена за всякакви влияния и изнудвания. А и да не забравяме, че и педофилията също е болест.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!