Фантастичен обрат

На 18-ти юни 1947 на полет между Калкута и Ню Йорк един от двигателите сприра да функционира. В опита си да компенсира другият двигател прегрява и лумва в пламъци. В самолета настъпва паника и пътниците се вкопчват в седалките си, молейки се да оживеят. Пилотът се опитва всячески да овладее и приземи самолета, а 25-годишният втори пилот разкопчава колана си и отива при пътниците, за да им помогне.

Хората крещели, а самолетът се клатил с болезнена сила. Сред хаоса вторият пилот видял пътуваща сама млада жена, разплакана и трепереща. Той седнал до нея й казал “Всичко ще бъде наред.”

Докато гледал как двигателят продължава да гори, той продължавал да я успокоява “Всичко ще бъде наред.”

Докато виждал как двигателят се откъсва и полита яростно надолу, държейки ръката й, шепнел “Всичко ще бъде наред”.

Докато гледал как горивопроводите се разкъсват, как огън поглъща самолета и как полита огнестрелно надолу, пилотът отново повтарял “Всичко ще бъде наред”.

Казвал й го, въпреки че знаел, че почти няма вероятност някой да оцелее. Самолетът загубил контрол и се разбил в сирийската пустиня. 14 души загиват на място. Двама от кабинния екипаж оцеляват, включително вторият пилот. С няколко счупени ребра той се връща в пламтящия самолет и започва да търси и да изважда оцелели. На сутринта все още от никъде не идвала помощ и затова пилотът организирал две групи, които тръгнали в пустинята в противоположни посоки, за да търсят спасение. Едната група открива селище, в което имало радио. Направили връзка и скоро двадесет и двамата, оцелели при разбиването на самолета, били спасени.

А вторият пилот… Въпреки 89-те въздушни мисии, които изпълнил през Втората световна война, и десетките граждански полети след това, решава да напусне кокпита и да полети на крилете на словото. Докато заема длъжността говорител на полицията в Лос Анджелис, той започва да пише за филмовата и телевизионната индустрии. Установява се трайно в телевизията.

Името му е Джийн Родънбери и той е създателят на култовия Star Trek.

Бихме могли да поспорим кое е по-фантастично и невероятно – животът на Джийн или сюжетът за утопичната вселена?

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!