Фантастични триизмерни сгради от италианския художник Peeta

Акценти в градската среда, които няма как да останат незабелязани или да бъдат подминати. Освен цветно петно, те са и игра за ума и въображение, зрителни закачки, които със сигурност привличат внимание. Ето в това се превръщат едни обикновени сгради, които италианският художник, познат под псевдонима Peeta, преобразява до неузнаваемост.

Всичко, до което Peeta се докосва се превръща в триизмерна абстрактна форма, която създава фантастична зрителна измама. “Когато рисувам по стени, моята цел винаги е да създам диалог със структурните и културни параметри на околния контекст“, казва авторът за своята работа.

Една от най-впечатляващите сгради, които художникът е рисувал се намира в Манхайм, Германия.

Чрез различните нюанси на синьото той успява да създаде илюзия за изменение на цялата форма на сградата. “За да се постигне този резултат, със сигурност голяма роля играе и използването на същите цветове, които присъстват в оригиналната фасада, но също и изработените от мен форми. Пръстените и овалните форми лесно могат да пречупят твърдата архитектура и острите ръбове, без да добавят никаква визуална тежест към структурата, дори обратното – олекотяват я, създавайки страхотен баланс“, споделя авторът в свое интервю.

Ето как изглеждат и някои от най-впечатляващите негови проекти:

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!