Наградените и номинирани за награди ОСКАР 2020 година късометражни филми пристигат в София

Тази есен столичният Район “Лозенец”– СО и Международният фестивал за късометражно кино IN THE PALACE организират ексклузивно филмово събитие на открито за жителите и гостите на гр. София.

На 25-ти и 26-ти септември обръщателното колело на трамвай № 10 в кв. “Хладилника” ще се преобрази в киносалон на открито. В два поредни дни от 21:00 часа зрителите ще имат невероятната възможност да видят селекциите на Академията за филмови изкуства и науки в САЩ, а именно наградените и номинирани за награди “Оскар” 2020 игрални и анимационни филми.

Заглавията, които организаторите ще представят в края на месец септември, са игралните “Сестра” (Белгия), “Братя” (Канада/Тунис/Катар/Швеция), “ФК “Нефта” (Франция/Тунис), “Сария” (САЩ) и “Съседският прозорец” (САЩ), който получи голямото отличие по-рано тази година. Анимационните филми, фаворити на Академията, са “Дъщеря” (Чехия), “От любов към косата” (САЩ), “Котбул” (САЩ), “Паметен” (Франция) и отново заглавието “Сестра” – но този път анимационна копродукция между САЩ и Китай.

Вече трета година IN THE PALACE е сертифициран да предлага филмите си победители в конкурсните програми директно за разглеждане за най-голямото световно отличие в кино изкуството – наградите “Оскар”, а с това притежава и ексклузивитета да представя финалистите в голямата надпревара пред българска публика. Тази година с честта e удостоен гр. София – на 25-ти и 26-ти септември  в Район “Лозенец”, независимо от пандемичната обстановка. Какъв по-хубав завършек на лятото! И защо не всяка година такова изпращане на слънчевите дни!

______________________

Събитието се провежда на 25-ти и 26-ти септември 2020 г. на обръщателното колело на трамвай № 10 в кв. “Хладилника” от 21:00 часа, вход свободен.

За новини и повече информация следете ТУК.

________________

Съдържание: Radi Georgiev, 8pm

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!