ЮНИ С ФИЛМИТЕ НА БОЯ ХАРИЗАНОВА

През Юни Боя Харизанова представя три късометражни филма в платформата noblink.bg – “Любов”, “Изпит” и “Подарък”. Платформата отново посвещава месец на български режисьор и късите му филми.

И трите филма, които се представят в платформата noblink.bg, са базирани на истински истории. Истории, които докосват и оставят следа. Боя Харизанова смело комбинира натуршчици и професионални актьори в тях, което добавя повече истивност към визията и действието и лекото усещане за документална достоверност.

С първия си късометражен филм “Любов” тя печели множество награди от международни фестивали. Филмът разказва трогателната история на момче, което отива в Родопите, за да върне на една баба и дядо вещите среда с истински родопски диалект.

https://www.youtube.com/watch?v=GKJfSjWLb-U&t

Вторият филм, който има премиерно излъчване в платформата е “Изпит”. Темата за избора, в нов прочит. Истинска случка от живота, в която ценностната система е поставена на изпит. Тест, на който подлагаш самия себе си. Дипломният филм на Боя Харизанова е отличен с голямата награда на 37 Международния студентски фестивал в Москва.

 https://www.youtube.com/watch?v=kcdcTRDGB64&t

Последният филм, подбран за колекцията на късометражната платформа е “Подарък” – затрогваща история за последното желание и неистовата необходимост да оставим спомен за себе си.

https://www.youtube.com/watch?v=m2OV1tQTATQ

Боя Харизанова завършва журналистика в СУ “Климент Охридски”. Седем години се занимава с телевизионна документалистика, преди да осъзнае, че режисурата е пътят, който желае истински. Завършва НАТФИЗ “Кр. Сарафов” в класа на проф. Дочо Боджаков.

——————————————————————————————————————–

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!