Мол? Не, съвременен градски музей

Свикнали сме да свързваме модната марка Gucci с еклектични принтове, луксозни дрехи и атрактивни аксесоари, за които много жени си мечтаят. Е, откакто Alessandro Michele пое ролята на главен дизайнер на бранда, от Gucci обявиха, че новият им търговски център във Флоренция ще предлага и… макаронени изделия – да, да, за паста говорим. И то не просто някаква си паста, говорим за продукти, приготвени в изисканата кухня на Massimo Bottura, носителят на звезда Michelin и собственик на най-добрия ресторант в света за 2016 година – световно известната Osteria Francescana, която се намира в Модена.

gucci-garden-0593-1515538367

Gucci Garden, последният концептуален магазин на марката във Флоренция, отвори врати в музея “Gucci”, открит през 2011 г. в древния Palazzo della Mercanzia. Забележителността е от 1337 година. Целта на Гучи?
Да се преосмисли концепцията за музей като едно съвместно творческо пространство, където облеклата, изкуството, инсталациите, аксесоарите и археологически, социални или културни артефакти съжителстват хармонично в едно пространство, без да си “пречат”.

gucci-osteria-759-1515538444

Bottura

А къде е пастата? На приземния етаж, където Massimo Bottura е натоварен с откриването на интимен, малък (50 места) ресторант, който носи името Gucci Osteria. Вместо да повтори менюто от прочутия си ресторант в Модена и тепърва да го приспособява към флорентинската кулинарна традиция, Bottura е създал изцяло ново меню. Gucci Osteria ще сервира емблематични италиански ястия, както и съвременен прочит на класиката. От екипа на Bottura обещават изкушения като тортелини с Parmigiano Reggiano, фокача със свинско и ризото с гъби.

gucci-garden-ephemera0-0536-1515538488

gucci-garden-guccification-0544-1515538508

Ресторантът ще се слива естествено с търговско пространство на приземния етаж. Целта е да се придържаме към корените на Флоренция, където пазари, ресторанти и различни магазини си съжителстват прекрасно в някое Palazzo (дворец, б.а.), а в случая в  “Gucci Garden”, където ще се предлагат ръчно изработени дрехи и деликатеси. Билетът за влизане в съвременния градски музей ще струва около 8 евро, като половината от цената на всеки билет ще отива като дарение за набиране на средства за възстановяване на древен град около Флоренция.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!