Предложение, на което не можеш да откажеш

Френското правителство дава уроци по привличане на чуждестранни инвестиции и “мозъци”. Апетитното предложение на французите изглежда перфектно обмислено. Организират състезанието French Tech Ticket специално за стартиращи чуждестранни предприятия в сферата на технологиите. Целта на “упражнението” е през януяри 2016 г. 50 start-up компании да започнат своята дейност във френската столица. Основните изисквания към кандидатите е да нямат опит, проектът им да е в начална фаза на развитие и да искат да развиват своя бизнес във Франция. Затова държавата предлага уникални облекчения и предимства за по-лесно адаптиране към средата, без излишни разходи за “новобранците” и без утежнена бюрокрация. Улеснено е получаването на работна виза, цените на самолетните билети са дотирани от националния превозвач, безплатна реклама на проекта, носителите на идеята получават и парична награда от 12, 500 евро на човек от екипа (те могат да се състоят от 3-ма човека). Осигуряват им безплатен офис в шармантния Париж и абсолютна подкрепа при интегрирането в новата среда.

Програмата се прави за първи път, като е за период от 6 месеца (започва от януари 2016-та), и в нея участва не само правителството на Франция, но и водещи бизнес инкубатори, чиято функция е да помагат в развитието на начинаещите предприемачи.

Тези, които се справят добре в 6-месечния инкубационен период, ще могат да удължат подкрепата си за още 6 месеца, като отново получат паричната субсидия и подкрепата на инкубаторите.

Кандидатстването е до 15-ти септември, а в състезанието НЕ могат да участват консултантски компании, търговски фирми и франчайз проекти. Повече за условията и необходимите формуляри можете да видите на официалния сайт на French Tech Ticket.

Ето това е инвестиция в бъдещето. Да стимулираш иновативните и предприемчивите, да ги привлечеш на своя страна, да ги направиш лоялни към държавата. Ако всичките 50 новооткрити компании са с по 3-ма съдружника и се възползват от 12-месечната подкрепа, това ще струва на френското правителство само 3.75 млн. евро. А ползите? Създаване на нови работтни места, намаляване помощите за безработица, повишаване приходите от данъци. Найс, а? Хем си моделират бизнес средата както си искат, хем влизат повече пари в икономиката им, хем излизат “добрите ченгета” на Европа – отворени, иновативни и щедри. Браво на французите!

А тук дали има кой да се поучи от тях? Или само ще си усвояваме “едни пари” за “едни бизнес инкубатори” и за “едни обмени на добри практики”. Ама само за “едни хора”.

А ето как изглежда един от участващите инкубатори, който ще приеме младите предприемачи:

1

2

3

4

5

6

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

1 Коментар

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!