Родината на виното организира празник на бирата

Начало – 8 октомври. Продължителност: 10 дни. Премиерата на една немска легенда във Франция. Октоберфест – празникът на бирата, който всяка година събира над 6 милиона посетители в Мюнхен, тази година за първи път ще се проведе и в Париж. Така родината на виното става домакин на фестивал на бирата.

Освен с популярното пиво, французите – едни от най-големите кулинарни познавачи, ще могат да опитат и традиционните за Октоберфест ястия. Френската лучена супа ще бъде заменена от гулаш, а патешкото магре с класическия джолан с кисело зеле. Бирата, която ще се лее, ще бъде баварската класика Paulaner Weißbier (Weißbier, букв. от немски език – бяла бира, бел.ред.) – светла, нефилтрирана бира на основата на висококачествен пшеничен малц и ечемичен малц, хмел и специални дрожди за горна ферментация. Напитката се приготвя специално за тържествата, вари се по специална технология и е с много дълъг период на ферментация. Важна подробност е, че съставките на бирата за Феста са регламентирани през 1516 година – това е най-старият хранителен стандарт в света.

Bira

А какво е Октоберфест без музика, изсвирена на акоредеон? Разбира се, че именно тези ритми ще озвучат Париж идните дни. Друга музикална баварска класика също ще се пренесе във френската столица – едни от най-добрите духови музиканти на Мюнхен ще забавляват почитателите на шансоните.

А ние нямаме какво да добавим, освен едно “Prost”!*

*Prost* (От немски език – “Наздраве”, бел.ред.)

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!