“Малко коте, СПИН има ли?”

“Стига моля ви мадам, мене много ме е срам!” От Вас!

Факти: Публикувам дословно думите на съпругата на президента Румен Радев – Десислава Радева, написани във Фейсбук. Темата на статуса й е “многопластова” – за гей прайда, котешкия СПИН и други въпроси, които очевидно вълнуват госпожа Радева.

Заведох 6-годишния ни котарак Чарли на ветеринар – рутинната процедура против бълхи и кърлежи. И така, съвсем между другото, докторът ме попита искам ли да го изследвам за котешки СПИН. Шах с пешката! Даже не ми е минавало през ум, че това заболяване съществува при котките. Попитах: И, ако резултатът е положителен, какво правим? Отговорът беше: Нищо, просто си знаете. Не се лекува! Продължих с въпроса: Заразен ли е за хора, за кучета? Не – отговори симпатичният доктор – Предава се по полов път, само при котките.

Някак асоциативно се присетих за Прайда и се помолих вътрешно дано участниците се сетят, ей така, между другото, да проведат една ограмотяваща, с елементи на превантивност кампания за ХИВ/СПИН/Серопозитивни, дори и само с листовки. Не за друго, а защото статистиката за 2016 година показва, че пътят на инфектиране с ХИВ/СПИН е „39% от новите случаи са се заразили при хетеросексуален контакт, 49% – при хомосексуален контакт, а 12% – при инжекционна употреба на наркотици”.

А прайдът ще го видят много младежи, девойки и невръстни деца.

Като споменах невръстни деца и се сетих за оня виц с Холмс и Уотсън:
– Какъв е този шум на улицата, Джон?
– Гей парад, сър.
– И какво искат?
– Еднополова любов, сър?
– И кой им забранява, Джон?
– Никой, сър!
– Тогава защо крещят?

Отговора го знаете. Представете си, ако е проведен между майка и невръстното й дете…

Всъщност Прайдът за мен иде да покаже, че тези хора искат да изразят своята смелост, и гордост дори, за различност. Достойно за уважение! Смели, разчупващи стереотипа, шарени и весели, минали по един или друг начин под дъгата. Имам доста такива приятели и сме в много добри отношения, с взаимно уважение едни към други. Всеки има право на свой избор. Стига да не пречи на останалите.

Думата ми не е против хомосексуалните, бисексуални, трансджендър и другите производни. А за претенцията им за различност.

Мили прайдващи, моля ви, не подминавайте факта, че всички сме различни. Независимо дали сме хетеро или хомо ориентирани. ДНК-то е еднакво само при еднояйчните близнаци, но дори там в някои случаи има пробойни. Във вените на всеки от нас тече код, различен от този на ближния ни.

Уважавам Ви, но не преигравайте, моля! Никой нищо не Ви е забранил! Вие сте толкова дискриминирани, колкото българския пенсионер, например. Колкото многодетните майки. Колкото хетеро-ориентираните хора дори. (Що не организираме прайд на хетеросексуалните, м?!)
Ако истински желаете да бъдете полезни в обществото, следващият път, освен розови помпони на барабаните си, направете информационни листовки за превенция от ХИВ/СПИН, за рисковите групи, за статистиката в страната и света.

Просто давам идея, за да е по-смислено за всички, някак.
Да, животът е прекалено кратък, за да бъде вземан насериозно. Но след нас идват поколения, които ние трябва да възпитаме, да информираме, за да не правят своя избор на сляпо.

П.С. Всъщност, чудя се, дали Вие, апелиращите за толерантност и признание, осъзнахте поне за миг, че денят на Вашия прайд трябваше да е ден за траур, за смирение и покаяние. Защото военен загина в мирно време. И се сля с дъгата (Вашия обетован символ). Трагедия, която пълни сърцата ни със скръб и много, много гняв! Сега е време, мисля, да сме повече българи, отколкото широко скроени космополити. Нищо лично!

Размисъл: След 5-годишно неспирно народно недоволство на тема: “Къде е първата дама” и що не застане Юлиана Плевнелиева до мъжа си, ей на, един от бляновете на много българи беше осъществен. Откакто Румен Радев встъпи в длъжност, съпругата на президента е навсякъде. Разхожда си дантелата по света и ръси “бисери”, при това със завидно самочувствие, където й падне. Ако за това е бил целият вопъл да имаме “първа дама” в парламентарната република България, получихме си го/я. В целия й блясък, претенциозен шум и гръмка, арогантна посредственост. Бях си обещала да не напиша и ред повече за тази персона. Но тези “премъдри” среднощни изводи, провокирани от тежката участ на нейния котарак, ме “извадиха от обувките”.

Какво разбрахме от този дълъг статус и от цялото й присъствие до мъжа й до момента.

 1. “Първата дама” се тревожи, че”прайдът ще го видят много младежи, девойки и невръстни деца”. Явно госпожа Радева си мисли, че хомосексуалист “се става” с гледане и че това е ‘избор’, правен “на сляпо”. Мога да я успокоя веднага – с гледане не можеш да станеш никакъв. Нито “кучето става месар с гледане”, нито тя би могла да заприлича и да “прихване” от класата, ума, постиженията на София Лорен, Джаки Кенеди или Мария Кюри, докато ги наблюдава (За последното само с гледане не става, трябва й акъл).
 2. Съпругата на “обединителя на нацията” изпитва непреодолима нужда да разделя нацията и да рисува разделителни линии в обществото. Само в този статус на няколко пъти противопоставя различни групи на обществото. Сравнява  гей хората с … българските пенсионери (?!?!?), предлага организирането на хетеросексуален парад (нямам никаква идея защо, при все факта, че хетеросексуалните бракове не са забранени, а когато тя стиска като менгеме ръката на мъжа си, когато го заговорят любопитни бразилки, никой не я обвинява, че “парадира със сексуалността си”), предлага ни да “бъдем повече българи и по-малко широко скроени космополити” (очевидно според “първата ни дама” “повече българи” означава тъмни, тесногръди, мразещи субекти с ограничено мислене и предразсъдъци) и, за капак, употребява по циничен начин трагедията със смъртта на пилота, противопоставяйки я на прайд, чиято дата на провеждане е определена много отдавна (Мир на праха на починалия човек, но да ровиш неизстиналите му кости, за да си пропагандираш тесногръдието е форма на лешоядство).
 3. Госпожата се притеснява, че СПИН-ът е заразен и явно не знае, че се предава само по полов и кръвен път. За разлика от елементаризма и посредствеността, които се разпространяват и във Фейсбук.
 4. Жената, която наричаше публично бившия президент “жена” и “майка на нацията”, явно намирайки това за обида (то и мен ме е срам, че съм жена от подобни представители на пола, ама нейсе), очевидно смята, че да смениш ламето с дантела на среща на НАТО е достатъчен мотив да ръсиш всяка щуротия, която се стрелне през главата ти. Научните, спортните, интелектуални постижения на една жена явно не са важни, ако не се е омъжила “правилно” или ако е гей.
 5. Тонът на целия статус, “върнете си ни дъгата, не се правете” (дъгата е символ, мадам, метафора, нещо като “вдигнатия самолет”, с който съпругът ви спечели изборите) и причинно-следствените връзки между котешкия СПИН и гей парада са умопомрачаващи и ме оставят безмълвна и невярваща. Разказаният виц, стар и изтъркан, колкото мисленето на госпожата, също. И няма смисъл да бъдат коментирани.
 6. Чудя се защо мадам Радева не използва социалната мрежа да поразсъждава на тема “президентски съветник се прави на Хилер”…

И последно: Госпожо Радева, “гей” e сексуална характеристика, деленето на “хомо” и “хетеро”, при това публично”, е интелектуална немощ и “педерастия”. Претенцията, че си по-качествен от друг, само защото спиш с мъже, е обидна за интелекта. Целият ви статус е дискриминационен, “приемам ви, уважавам ви, ама не парадирайте” е хомофобия пар екселанс. Пък и аз лично предпочитам талантливия, “парадиращ” гей Фреди Меркюри и великото творчество, което е оставил, пред жени, чийто единствен талант е да се омъжат правилно, за да работят “първа дама” и да ни поучават във Фейсбук от висотата на брачното си свидетелство!

Моля Ви, бъдете “кротко и мълчаливо присъствие” до съпруга си. Роклите от ситна дантела ви отиват, наблегнете на тях, оставете говоренето и писането на хора, които имат какво да кажат и не ни излагат!

10359172_10152014252262531_6213623337054544177_n  Снимка: UNICEF

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

21 Коментари

  1. Иване , Иване , какво разбра ?
   Този коментар беше един бълвоч безсмислен и злобарски!
   Малоумника няма как да намери грешка на първата дама , освен да й завижда ! Смешен коментар !

 1. Като се изключат няколкото (не много) правописни и пунктуационни грешки в словоизлиянието на госпожата, текстът й не казва по темата нищо, което да не е казано милион пъти вече. Предназначението на този текст не е да каже нещо, а да демонстрира позиция – което можеше да се случи с много по-малко думи и котараци, но НЕ ТРЯБВАШЕ да се случва. Може би някой трябва да обясни на първата дама, че има поддържаща, повтарям, ПОДДЪРЖАЩА роля. И че ако й липсва внимание (нещо, по което поразително прилича на прайдърите), мястото да го получи не е Фейсбук. Но че каквото и да прави, за да го получи, то трябва да е под диригентската палка на пиарите на президента. Всъщност аз съм на нейна страна. Харесах я с дантелената рокля, защото устата й беше затворена.

 2. Не симпатизирам на госпожа Радева, даже за някои изцепки ми е противна, но напълно се присъединявам към мнението и отношението й към педерунгелите, не защото мразя различните, а защото не ми е понятна настоятелността и безочието да натрапват своята сексоалност. Живейте си, правете секс по своя начин, но не натрапвайте гнусните си изцепки публично, защото е гнусно, противно за останалите. Никой не ви пречи да се шибате където и както искате, но не демонстрирайте своите интимни желания и навици. Ние останалите и различните от вас не натрапваме своите интимни предпочитания и не пречим на вас да си живеете по своя начин.

  1. Натрапвате ги драга/драги, непрекъснато. И това, че на нас не ни пречат, а на вас ви пречат чуждите, ви прави задръстен/а и елементарен/елементарна.

 3. Доста глупава статия. В нея прозира желанието на автора да омаскари г-жа Радева, да й намери кусури, да я изкара посредствена. Написаното от г-жа Радева по никакъв начин не оскърбява никого (за разлика от злобния език тук).
  Защо не започнете да се занимавате с позитивни неща?

 4. Вицът за Шерлок е абсолютно изчерпателен. Никой не го интересува какви са, но те напират да демонстрират сексуалността си. Мрънкачи, оправдавщи неуспехите си с някакво криворазбрано отмношение към тях.
  Всички сме различни, едни пишем с лявата ръка, други си лягат с еднополови, трети си говорят сами. И какво от това?!

 5. И аз имам познати военни, уважавам ги, но защо парадират на 6. май всяка година? Виждат ги много невръстни деца, младежи и девойки. Какво впечатление създават у тях? Че да убиваш други хора е престижно и достойно? Всъщност парадът иде да покаже, че за тези хора убиването и разрушението е повод за гордост. Смело и разчупващо стереотипа. Що не направим парад на мира,м?

  1. Сава , ти военните за убийци ли ги смяташ ?
   Върхът на глупостта си !
   Ако си педерунгел се пъхни в дупката си , че вониш от глупост !

 6. И между другото, на вниманието на г-жа Радева – от мнооого години няма понятие “рисковите групи”, а рисково поведение.

 7. Всеки си има своите лични критерии на интерпретация. Не виждам агресивност , а по- скоро съвети, които в бъдеще би било добре да се осъщтествят. Не се засягайде кой какво и как го е казал и да клюкарстваме като въздрастни баби тук, кой кой и как е дискриминирал и кой е срещу би или хомо и др. Кой с кого си ляга и т. н.Нека криката ни прави по-силни и полезни за нашите деца и следващите поколения….
  И да ще е интересно да прочетем някоя друга статистика и да информираме малко повече тинейджърите.
  Успех

 8. Парадът на г-жа Радева във фейсбук звучи още по-тревожно от този на прайда. Нещо внимание ли не й достига, или наистина е решила, че има какво да каже. Примитивният и архаичен патриотизъм на съпруга олеква още повече със смехотворна защита като тази на г-жа президентшата. И понеже темата е сериозна и си иска време, а аз не искам като Радева да нахвърлям дълбокомислено – големи недомислици, само ще вметна за сведение на г-жата, че точно в Англия, хомосексуализмът дълги години е бил криминализиран. Да си спомни за Оскар Уайлд примерно, за какво беше хвърлен в затвора. Та изтъркания виц за Холмс и…не е съвсем удачен. Няма да се учудя дори, ако точно някой неук им е приписал авторство.

 9. Тази посредствена и семпла женица е най-добре възможно по-рядко и по-малко да се изявява, освен в декоративната й роля на придружителка на недоразумението Радев. И тука не мога повече, порихвам от смях; ама каква дама, бе?! Нали за да има първа дама трябва да има истински президент. А това сега какво е ?! Има някакъв бездарен клоун, кукла на конци, на руски конци-путино-решетникови. И двата страхотно си подхождат-еднакво посредствени и неуместно попаднали там, където изобщо не им е мястото. И двамата стърчат като непознати и чужди тела на сбирките с омолозите им в Европа. Тъжна, провинциална картинка!

 10. Този “коментар” така и не отговаря на кроткия въпрос: аджеба, защо ви е парад, да си подмятате телесата по мрежести прашки, та всички да ви видят? Какви права още искате? В какво още не сте разбрани и как ще избегнете разделението си от нацията, като организирате свои паради, свои заведения, сво и организации?
  Гейевете да са си живи и здрави, аман от педераси.

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!