Гьоте-институт отново отваря врати – с изкуство и обновено пространство за литература и срещи

Библиотеката на Гьоте-институт е най-голямата немскоезична библиотека в България, предлагаща хиляди книги и медии за заемане. След основен ремонт тя отново отваря врати, за да представи и концепцията си за библиотека от нов тип – не просто като пространство с книги и за книги, но и като място за срещи и равнопоставено включване.

Другото вече традиционно пространство в Гьоте-институт, което също отваря врати за посетители, е галерията. На 18 юни там ще се открие изложбата “Светът не е спирал да се върти” с куратор Стефка Цанева и с участието на Искра Благоева & Стела Василева, Милена Георгиева, Кети Маринова & Стефан Прохоров, Отьорг А.К., Красимир Терзиев, Правдолюб Иванов. Изложбата се занимава със значими политически теми, които в месеците на пандемията отстъпиха на заден план, но сега със завръщането към нормалността отново ще бъдат на дневен ред.

Красимир Терзиев

Със своите творби авторите в изложбата представят позиции по конкретни проблеми като бежанската криза, военните конфлики, насилието над жени, но и за генерални теми като ролята на художниците днес или смисъла на живота, особено във време на изолация и социална дистанция.

Ottjörg A.C

На 18 и 25 юни в рамките на изложбата ще се проведе пърформансът “Целият смисъл на живота” на Кети Маринова и Стефан Прохоров. Пърформансът е ироничен въпрос за смисъла на живота между изкуството, пандемията и случайността.

_______________

Съдържание: Гьоте-институт България

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!