“Градините” на Дарина Янева в “КО-ОП”

Есента е живопис и палитра от емоции. Рядко срещано “златно” усещане за смирени, тихи и бавни дни. Времето, в което земята е застлана със своя шарен килим и природата щедро раздава красотата си. В синхрон с цялата есенна магия навън, в КО-ОП посрещат ноември с разходка из “Градините” на художника Дарина Янева.

С над 30 самостоятелни изложби из цяла Европа, както и множество участия в страни като Италия, Полша, Швеция, Словения, Словакия, Дания, Белгия, Корея, Австрия, Турция, Хърватска и САЩ, Дарина Янева е впечатлила със своя талант многобройна и разнообразна публика. 

Тя е и един от основателите и съорганизаторите на пленера – “Художници, Балчик, Любов-Среща на европейски морета“. Основател и ръководител на Академия за детско творчество “ДАЯ”, над 20 години тя работи с деца и организира творчески проекти и събития в България и чужбина. През 2010 г. е удостоена от Съвета на европейската научна и културна общност със сертификат и значка “Златна книга” за принос в развитието и представянето на българската култура.

Новата изложба “Градините” ще направи официално откриване на 31.10.19г. в пространството за изкуство и събития КО-ОП от 19:00ч.

В новата изложба на българската художничка, на която куратор е световноизвестният изкуствовед Аксиния Джурова, ще бъдат представени картини от нейни пътувания до Америка и Китай. Ето и какво казва Аксиния Джурова по повод експозицията:

Да осмислиш света, до който си се докоснал, бил той твоят роден, или този, който си пребродил в различни континенти, чрез градините, които си видял в него, не е случайно. Следя от години изложбите на Дарина Янева и за мен не беше удивително, че и в тази поредна нейна изява, свързана с пътуванията ѝ в Америка и Китай, отново доминират градините. В едни от тях тя лети над зелените корони на дърветата, в други се спира в Градината на мълчанието и добротата в Забранения град в Пекин. И този път картините ѝ са изпълнение в една от любимите ѝ техники – пастела. Техника, в която тя си извоюва през годините не само престижно място у нас, но и на световната арт сцена”, споделя за изложбата Аксиния Джурова.

Част от средствата от закупените картини ще се дарят на Валдорфско училище – София.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!