В Бронкс откриват музей на хип-хопа

Ню Йорк е готов да добави още един голям музей в списъците със задължителни посещения през това десетилетие. Плановете се да бъде създаден първият в света музей, посветен на хип-хоп музиката и културата в Бронкс – родното място на хип-хопа.

Музеят вече прави първите си стъпки с временна изложба, а официалното му откриване е планирано за 2023 година, когато хип-хоп музиката празнува 50-годишен юбилей.
Мястото се изгражда и реализира. благодарение на Microsoft, Center for Advanced Virtuality (център за култура и изкуство) и изпълнители като Nas, Q-Tip и LL Cool J. Временният дом на музея на хип-хопа е Bronx Terminal Market (популярен търговски център).

Посетителите на временната изложба ще поемат пътешествие през историята на хип-хопа от 70-те години до наши дни. Музеят ще организира и събития с брейк танци и графити артисти.
Феновете на кънтри музиката си имат своя имат Доливуд (на легендата на кънтри музиката Доли Партън ), любителите на Елвис почитат Краля в Грейсланд, а любителите на рока посещават Залата на славата на рокендрола (наричана също “Рок Хол”)… Все още обаче няма културен център, посветен на един от най-популярните и иновативни музикални жанрове в САЩ, а именно хип-хопът.

“Музеят е част от ренесанса на Бронкс. Бронкс се завръща”, казва
директорът на бъдещия музей Роки Букано пред The ​​New York Post. Според него Hip Hop Museum ще генерира приходи от туризъм за Бронкс.


Бронкс определено има нужда от подобни културни пространства. За никого не е тайна, че туристите не обичат много да посещават околността, въпреки спада на престъпленията там през последните години. Всъщност, първата крачка вече беше направена. В истинска туристическа атракция на Бронкс – голямото стълбище, което свързва авенютата “Шекспир” и “Андерсън” – именно там е снимана една от най-паметните сцени в касовия филм “Жокера”. Мястото вече е по-популярно като “стълбитена Жокера”, а хиляди туристи си пускат селфита в социалните мрежи точно от това стълбище.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!