“Хоум офис” на колела

Кога за последно почувствахте истинска свобода? Да не сте зависими от пространство, графици, срокове, място, хора? През последните месеци съвсем осезаемо усетихме липсата на свобода да се движим и пътуваме свободно, без страх и ограничения. И разбрахме колко ни липсват неща, които бяхме приели за абсолютна даденост. 

Те са Роби и Присила и работят дистанционно. Решават да се преместят в дом на колела, така че “хоум офис” при тях буквално означава “откъде си пожелаят”. Двойката купува стар училищен автобус и го превръща в уютна къща.  А автобусът е оборудван с всичко необходимо, за да могат Роби и Присила да живеят напълно комфортен живот.

Роби и Присила избират училищен автобус, вместо кемпер например, защото “искахме новият ни да прилича на малка къща”. “Дори добавихме истинска врата на къщата, за да й придадем този приветлив вид”.

Новата къща на двойката е оборудвана с печка на дърва, истинска тухлена стена, истински кварцови плотове, фаянсови плочки, стъклена душ кабина. “Освен това училищните автобуси са проектирани по-безопасно в случай на произшествие”, споделя Роби.

И, да, именно този стар, училищен автобус се превръща в тяхното хапче срещу стрес. “Искахме да се откъснем от монотонността на ежедневието. Чувстваме се най-щастливи, когато пътуваме, опознаваме нови места, опитваме нови вкусове, когато се потапяме в нови култури. Има нещо вълшебно в пътуването. Именно преживяванията, движението са тези, които развиват и променят човека”.

Роби и Присила винаги са пътували при всяка възможност. Едно от нещата, които никак не харесват при традиционното пътуване, е фактът, че им се е налагало да оставят домашните си любимци в хотел за животни или при приятели. “Сега те пътуват навсякъде с нас”.

Точно година и половина отнема на Роби и Присила да превърнат автобуса в своята мечтана къща. “Напуснахме дома си в Орландо, Флорида, на 21 март 2019 година и тръгнахме нагоре към Източното крайбрежие”, разказва двойката. „Бяхме на път почти 10 месеца и посетихме 137 различни граддове в това пътуване, без да имаме маршрут. Просто тръгнахме по течението”.

“След това се прибвахме вкъщи за известно време. Имахме няколко пътувания в чужбина, планирани за началото на 2020 година, но осъществихме само едно от тях – до Бразилия. Останалите бяха отменени, заради пандемията”.

“Бизнесът ни позволява да работим дистанционно, така че да имаме добър интернет е единственото условие да работим, откъде решим”. Какво по-хубаво от това?

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!