HORROR VACUI – съвместна изложба на Борис Праматаров и Софи Унг

Line Across Circle (LAC) е името на артистичната двойка Борис Праматаров – Софи Унг, които живеят и работят в Брюксел. Автори със сходни артистични нагласи, те създават илюстрации, картини, татуси, арткниги. Ако Борис е привлечен от субкултурата, то Софи се интересува преди всичко от попкултурата. Работите им са обект на взаимно вдъхновение и влияние, което води до синхрон в техните вкусове при третирането на теми като Паметта, Съществуването, търсенето на собствена идентичност или конфликта между Аза и истината. През 2019 г. първата им самостоятелна изложба “Line Across Vienna“ е представена в галерия “To Stick” в австрийската столица с куратор Димитър Овчаров. Втората им самостоятелна изложба “Pixels Love” се осъществява в пространството за илюстрация и татуиране “Boniments Bleus” в Париж. През януари 2020 г. представят третата си самостоятелна изложба “Bas les masques” в брюкселската галерия “Sterput / E2”.

Софи Унг е франко-камбоджанска художничка и илюстраторка, родена в Лил (Франция). След като се дипломира със специалност “Пространствен дизайн” в Академията за изящни изкуства във Валанс през 2011 г., заминава за Брюксел, където учи илюстрация в Кралската академия за изящни изкуства. Авторка е на наивистични цветни илюстрации, изпълнени с мотиви и образи от нейното детство. Работите й се опират основно на историята и на връзката й с нейния баща камбоджанец.

Борис Праматаров е художник-илюстратор и аниматор, автор на комикси. Завършил е специалност “Книга и печатна графика” в Националната художествена академия, София, а след това графични изкуства в Кралската академия за изкуства в Гент, Белгия. Живее и работи в Брюксел. Специализирал е илюстрация в Дуксунгския женски университет в Сеул и във Висшето училище за изящни изкуства “Синт Лукас” в Гент. Рисунките му са търсене на автентичния образ и архетипните визуални основи, както и мястото на индивида в обществото.

____________________

Съдържание: INTROgallery

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!