Хотел с 3 звезди и голямо сърце

Добре дошли в хотел Stadthaus в Хамбург! Това е първият хотел за интеграция на хора с проблеми в развитието и неврологични разстройства в Европа.

Всичко започва през 1987 година. Родителите на 8 деца с деца с проблеми в развитието решaват, че искат да осигурят на децата си солидна работа и живот, след като завършат училище. Те решават да започнат проект, който с труд и постоянство превръщат в реалност. Този проект е хотел Stadthaus.

Осем години по-късно хотелът е готов да отвори. В началото започва работа със 7 стаи и общо 11 легла. Те избират малък семеен хотел, за да избегнат евентуални финансови загуби. Парите за хотела са от лични средства на родителите, дарения и субсидии.

1

Бъдещите служители на хотела, а именно децата, преминават 2-годишно професионално обучение.

С времето хотелът претърпява и разширение. Появяват се  допълнителни стаи и лоби бар, което го превръща в място подходящо за по-големи групи хора. Хотелът не просто се развива добре, той е процъфтяващ бизнес, със средна заетост на помещенията от 80%! Днес вече е и с категоризация от 3 звезди.
2

Хотелът е много подходящ и за гости с различни проблеми, защото стаите са пригодени за трудноподвижни посетители и за инвалидни колички.

Един проект, който започва като грижа на родители за техните деца, днес е успешен хотел, който помага на много хора с проблеми в развитието. Един хотел с 3 звезди и голямо сърце, който доказва за пореден път, че различните хора могат да бъдат щастливи, удовлетворени и полезни както за себе си, така и за обществото. И хотел Stadthaus е идеалният пример за това.

 

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!