Комсомолът се изнерви. Не спазваме дисциплината

“Аз ще почивам на българското Черноморие и ще подкрепя българския туризъм. Не защото съм шовинист. Ще го подкрепя за сметка на византийците, които ни мразят и в червата и са готови не само да ни излъжат, ами да ни купят и да ни продадат на майките си!
Властта направи достатъчно и за тези, които ще почиват в Гърция. Защото парите, които получиха половината от тези, които видяхме на другата опашка за Гърция, са хора, на които държавата със сигурност е помогнала заради COVID-19. Получили са пари най-вероятно от държавата, защото семействата им най-вероятно са останали без работа.
Проблемът е с манталитета на българина. Не е нито с природата, нито с хотелите.
Нашите хотели са наистина далеч по-чисти от гръцките. Смея да го твърдя.
Аз почивам редовно на едно и също място вече пета година със семейството си. И досега за миг не съм се оплакал. Бил съм и в Гърция. Няма да им стъпим!
Знаете ли, че една ваша колежка от телевизията bTV сутринта рано-рано каза: “Времето е прекрасно към края на седмицата. Готови сме да тръгваме за Гърция.” От телевизора един човек, на който може и да му е платено, да рекламира Гърция!”

Слушам думите на Христо Мутафчиев и не знаем мъчно ли ми е, смешно ли, жалко ли е. Несръчено, глуповато, високопарно творчество със “спонтанен” характер в подкрепа на властта, която, видите ли, давала пари, пък хората направили свободния избор (как не ги е срам?!?) да почиват, където си щат. В случая в Гърция. Нито дума за властта, която не обича да отговаря на въпроси, свързани с тъй любимото на Мутафчиев Черноморие. Днес, например, екоминистърът Емил Димитров заяви, “няма да спра проекта, ако това ме питате, знам, че това ви е мерак на всички – да ходя като една екологична бухалка” (поводът е строежът на шофьорския плаж в местността Алепу, който предизвика публичен скандал). “Видимо недоволен”, че му задават подобни въпроси, Димитров добави: “Не ми прилича на защитна стена, предполагам, че ще има отпред и хотел, много хубав хотел” и каза, че навсякъде по Черноморието, където се строи, има недоволство. (Ех, какъв “манталитет” има този “българин”, само мрънка и не иска бетон!). И евтини внушения как на някого е платено да рекламира Гърция (винаги съм си мислела, че човек припознава и привижда в чуждите действия собственото си поведение), намеци как голяма част от хората, заминали за Гърция, били подпомогнати от държавата? (Това факти ли са или недоказани твърдения?)
Христо Мутафчиев, на когото по-му отива да е бунтар, непослушен, недоволен, изискващ, търсещ, с “разнолика, нестройна душа” (нали е човек на изкуството, все пак), говори като комсомолче. Хем е интересно за гледане това поведение на част от “културните дейци” у нас, хем е мъчна, и жалка картинка.
“Никой не може да ми забрани да ви обичам, другарю Живков” – думите са на покойния поет Любомир Левчев. Строят уж го няма…? Или…? Не трябваше ли подобни слова да ни изглеждат като от друго време, от “една далечна галактика”. А то – годината уж 2020, уж сме свободни, пък накрая комсомолът изнервен, не спазваме дисциплината. “Кога свети ярко, човек има живот…”, пее Христо Мутафчиев в “Хъшове”. Гръбнак се иска за яркото светене обаче. Другото е сянката на срама, която затъмнява безмилостно светенето.
“Бедни, бедни византийци”, изяжте си прясната риба от яд! Мутафчиев няма да ви стъпи! Жал ми е за вас, за нас – дваж!

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

1 Коментар

  1. Айде стига с прехвалената Ви Гърция , чак пък толкова да е хубаво , и да се чувствате като “бели хора” , смешници ,и на мен Христо Гърбов не ми е любим актьор , но е много прав с тези си разсъждения . Аз напълно го подкрепям , въпреки “Алепу” /за там ние сме си виновни , кой избра кмета за втори мандат .

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!