Съвременни инсталации от Ran Hwang

Тя изгражда съвременни инсталации с особена педантичност, използвайки материали като мъниста, копчета и щифтове. Създава текстурни произведения на изкуството, които са внушителни както отдалеч, така и отблизо. Ran Hwang е художник, но от години се е посветила на създаването на съвременни инсталации, чрез които да поднася на света своите послания. В новата си серия Palace, тя прилага впечатляващи техники от традиционната корейска архитектура, а резултатите са изумителни.

Хванг се вдъхновява от петте велики двореца в Сеул – Кьонгбокгунг, Чангдеокгунг, Гьонгхюйгунг, Деоксгунг и Чангьонггунг. Чрез своите интерпретации тя представя безсмислието на човещкото желание и неговата заблуда.

Чрез материалите, които използва, Ran Hwang предава динамичност и перспектива на всеки отделен елемент. “Основното ми намерение беше да създам изкривени архитектурни структури, чрез които да изобразя напрежението, което възниква в днешно време между ограниченията, налагани от обществата и естественото човешко желание за свобода.“, казва авторката в свое интервю. “Надявам се, че зрителите ще имат време да обмислят динамичните промени и нагласи на обществото днес. Положих много усилия, за да дам форма на идеята и концепцията в своите творби.

Тези подробни инсталации изискват интензивна мисъл както при планирането, така и при изпълнението. Цялата серия е като медитация върху традицията, търпението и човешкия дух.

Тези подробни инсталации изискват интензивна мисъл както при планирането, така и при изпълнението. “Приемам перформативен подход“, казва Ran Hwang, “преминавайки през трудоемък, ритуален процес на повтарящо се чукане, сякаш практикувам дзен-будизъм, за да изобразя нас самите и консуматорското общество.

Като цяло серията Palace е завладяваща медитация върху традицията, търпението и човешкия дух.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!