Интернет балони (видео)

Не, това не е шега, а един нов амбициозен проект, който носи името “Project Loon”. Неговата идея е да достави безплатен интернет до всички точки на земното кълбо с помощта на летящи балони.
Балоните ще бъдат издигнати два пъти по-високо от височината, на която летят самолетите. Ще се издигат около 20 км. над повърхността на Земята в стратосферата, движейки се с помощта на вятъра.
Пилотният полет е бил реализиран през юни 2013 г., когато в небето над Нова Зеландия са били пуснати тридесет балона. Постепенно проектът обхваща по-големи територии, като скоро се очаква да покрие голяма част от южното полукълбо. Макар все още да е в тестов период, екипът очаква Project Loon да бъде готов за по-широко разпространение до няколко години.

Идеята за него се родила от желанието да се изгради нов тип на доставка и безплатен интернет, върху който правителствата и големите корпорации да нямат контрол.

Елон Мъск, основател и изпълнителен директор на “SpaceX”, съобщава че компанията разработва и микро-сателитна мрежа, която да предоставя евтин и неограничен достъп до интернет в целия свят.

balloon 1

balloon3

baloon2

balloon4

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!