Ирена Кръстева се оттегли от поста управител в “Балканска медийна компания”

Майката на депутата от ДПС Делян Пеевски Ирена Кръстева вече не е изпълнителен директор на “Балканска медийна компания”. Фирмата е едноличен собственик на “Нова българска медийна група”, издател на вестниците “Телеграф”, “Монитор” и “Политика”.

Решението е взето на общо събрание, проведено на 9 март, между акционерите – Кръстева и Пеевски, става ясно от Търговския регистър. Ирена Кръстева остава в борда на директорите, а за изпълнителен директор и представляващ дружеството е назначен Александър Георгиев, който и досега е бил в борда на директорите на компанията. Третият член на борда е адвокат Дора Спасова.

Припомняме: Наскоро Пеевски получи от майка си 50% от “Балканска медийна компания”. Вчера той обяви чрез писмо до медиите, че се отказва от сделката за телевизия “Канал 3”, въпреки че получи разрешение за придобиването й от Комисията за защита на конкуренцията още през септември месец миналата година.

Кои от 16-те най-четени медии (според Gemius) отразиха новината? Защо информационни сайтове, пред които депутатът традиционно дава интервюта, пропуснаха да информират читателите си? Таблицата поставя някои въпроси:

[ft_toggles open=””]

[ft_toggle title=”pik.bg” ]Новината не е отразена![/ft_toggle]

[ft_toggle title=”blitz.bg” ]Новината не е отразена![/ft_toggle]

[ft_toggle title=”vesti.bg” ]Новината не е отразена![/ft_toggle]

[ft_toggle title=”dir.bg” ]Новината не е отразена![/ft_toggle]

[ft_toggle title=”24chasa.bg” ]Новината не е отразена![/ft_toggle]

[ft_toggle title=”actualno.com” ] Заглавие: ”Ирена Кръстева се оттегля от шефското място в “Балканска медийна компания”
Цитат: ”Майката на депутата от ДПС и медиен магнат Делян Пеевски – Ирена Кръстева вече не е изпълнителен директор на “Балканска медийна компания” АД. В “Балканска Медийна Компания“ АД акциите се делят между Кръстева (50%) и сина й Пеевски (50%). Компанията е собственик на “Нова българска медийна група холдинг” ЕАД – компанията, издател на вестниците “Телеграф”, “Монитор”, “Меридиан мач”, както и собственик на други бизнеси, свързани с печат и разпространение. Освобождаването на Кръстева е станало на общо събрание на акционерите на дружеството, т.е. Пеевски и Кръстева, което се е провело на 9 март, показват представените в Търговския регистър документи, предаде Клуб Z.”[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”dariknews.bg” ]Новината не е отразена![/ft_toggle]

[ft_toggle title=”dnevnik.bg” ] Заглавия: “Ирена Кръстева вече не е изпълнителен директор на “Балканска медийна компания”

Цитати: ”Акционерите на дружеството – Делян Пеевски и Ирена Кръстева, са провели общо събрание на девети март, става известно от Търговския регистър. Ирена Кръстева остава в борда на директорите, а за изпълнителен директор и представляващ дружеството е назначен Александър Георгиев, който и досега е бил в борда на директорите на компанията. Третият член на борда е адвокат Дора Спасова. Ирена Кръстева е изпълнителен директор и председател на съвета на директорите на медийната компания.[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”btvnovinite.bg” ]Новината не е отразена![/ft_toggle]

[ft_toggle title=”novini.bg” ]Новината не е отразена![/ft_toggle]

[ft_toggle title=”offnews.bg” ] Новината не е отразена![/ft_toggle]

[ft_toggle title=”dnes.bg” ] Новината не е отразена![/ft_toggle]

[ft_toggle title=”fakti.bg” ] Новината не е отразена![/ft_toggle]

[ft_toggle title=”trud.bg” ]Новината не е отразена![/ft_toggle]

[ft_toggle title=”topnovini.bg” ] Заглавие: “Майката на Пеевски излезе от “Балканска медийна компания”

Цитат: “На нейно място застава 75-годишният адвокат и агент на ДС Александър Кирилов Георгиев. Той не е ново лице и е управител в множество от фирмите на Пеевски и Кръстева. Самата Кръстева обаче остава в борда на директорите на “Нова Българска Медийна Група Холдинг”, която директно притежава вестниците.”[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”bnt.bg” ][/ft_toggle]

[/ft_toggles]

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!