Да добавиш живот към годините си /2 част/

Какво се случва с 93-годишната Ирма, която предприе 3-седмично пътуване до Кения, за да помага на деца без родители?

“Благодаря на всички ви за обичта. Все още не мога да повярвам. Баба, след като се отби да поздрави Дон Ремиджо, мисионер в болницата в Кения от 50 години, отиде при децата. Имам няколко снимки. Споделям ги с вас, защото получавам много съобщения, в които ме питате за новини от баба. Както виждате, тя е добре. Благодаря и на Франческа Фонтана и Джанино дал Санто, доброволци от десет години в Кения, които през 2008 година се запознаха и обикнаха моята мила баба и сега са с нея.”

Думите са на Елиза Колтро, внучка на 93-годишното момиче Ирма, което се превърна в истинска интернет сензация, след като преди седмица отлетя от родната Италия за Кения, където 3 седмици ще се грижи за деца, лишени от родителска грижа.

2

Както пише “La Reppublica” и както е видно от снимките, Ирма не е изморена от дългото пътуване. С помощта на нейните приятели Франческа Фонтана и Джанино Дал Санто, тя вече се е срещнала с децата, на които ще помага.

“Добре съм. Пътуването беше дълго, но вече работя. И съм щастлива” – казва Ирма на семейството си в гласово съобщение. През следващите дни тя ще се премести в новата база – домът, построен през последните години с помощта и даренията на италианската общност.

7

3

4

5

6

*Източник: La Reppublica 

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!