4K видео от дълбините на Индийския океан показва исторически открития от експедицията на Schmidt Ocean Institute

Потапяме се в спокойните дълбини на Индийския океан чрез нови 4K кадри, които показват неотдавнашната научна експедиция, която проведе Schmidt Ocean Institute, изследваща подводните каньони край Нингалу. Проучването беше историческо, тъй като бяха открити около 30 нови подводни видове, съобщават учените. “Подозирахме, че тези дълбоководни райони ще бъдат разнообразни, но бяхме взвривени от значимостта на видяното“, казва д-р Нерида Уилсън, ръководител на учените от Западния австралийски музей.

В гмуркането е използван подводен робот ROV Sebastian, с който са извършени 20 спускания на дълбочина до 4500 метра. Благодарение на робота учените за първи път успяват да достигнат и да изследват тези дълбоки моркси каньони и коралови рифове около Австралия, като натрупаният опит и открития ще бъдат от особено значение за опазването и защитата на подводните екосистеми и подобни местообитания по целия свят.

Част от 180-часовото подводно приключение, довело до тези невероятни открития, вече можем да видим и в специално подготвено 4K кратко видео, което ви показваме и ние.

Вижте този забележителен свят, който със сигурност крие и още непознат за нас живот.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!