Ивайло Груев е победителят във фотографския конкурс BECA Photo Award 2021

Ивайло Груев спечели първо място на големия фотографски конкурс BECA Photo Award 2021. Неговият проект The Hunters успя да впечатли международното жури, което постави автора на първото място. На второ място беше избран Огнян Цветков, а трети е Ясен Григоров

BECA Photo Award е първият конкурс, организиран от академията по фотография BECA | Before Creating Academy. Той предизвика огромен интерес, както у нас, така и в чужбина, макар че условията не позволяваха чуждестранно участие. Преди седмица бяха анонсирани 10та финалисти, от които журито избра тазгодишните победители. 

Фотография: Ясен Григоров

Организаторите подеха инициативата за организирането на конкурс от такъв мащаб, за да продължат мисията на Академията, която цели да стимулира и мотивира български автори да обръщат внимание на социални теми чрез визуален фотографски подход, както и да се възпита у тях желание да показват своята фотография и тя да бъде видяна и оценена от правилните хора. Международното жури, което беше сформирано, избираше между стотици фотографски разкази. Основни партньори на конкурса бяха международно утвърдената платформа Picter, както и магазин Photosynthesis

Големият победител Ивайло Груев получава признанието на журито, стипендия за творческо развитие в размер на 2000 лв., самостоятелна изложба, която ще бъде показана в галерия, както и безплатно обучение в BECA Before Creating Academy.

Фотография: Огнян Цветков

Вторият награден Огнян Цветков ще получи ваучер за фотографска техника на стойност 1 000 лв., както и безплатно обучение в BECA Before Creating Academy.

Третият в класирането Ясен Григоров ще бъде награден със стипендия за  безплатно обучение в BECA Before Creating Academy.

Фотографската общност около Академията расте и сплотява изключителни автори, които търсят своето развитие и изява. Организаторите споделят, че BPA 2021 е само началото на поредица инициативи, които ще работят за развитието и популяризирането на българските фотографи и тяхното творчество, както у нас, така и извън граница. 

Поради огромния интерес, който предизвика обучението в Академията, екипът й ще посети през лятото три големи града у нас (Пловдив, Варна и Бургас), за да даде възможност на всички желаещи да се включат в двудневни мастъркласове, който ще води основателят Димитри Стефанов. 

Повече за тях можете да прочетете ТУК.

Целите проекти на победителите можете да разгледате на уебсайта на конкурса ТУК.

_______________

*Заглавна снимка: Ивайло Груев

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!