Предизборни изневери

Генерал Радев, кандидатът за президент на БСП, си има любовница. Това е новината от вчера. Някак случайно, забежката на генерала стана обществено достояние, след като спря да вдига телефона на Георги Първанов. И БСП и АБВ развалиха достлука. Чак тогава някои медии се поразровиха що за човек е разжалвания от Първанов генерал, който вече бил само господин (по думите на Георги Първанов от участието му в сутрешния блок на Нова). Ми лош е. Много лош. Ходи по чужди жени. Къде е тръгнал президент да става. Очаквам тези дни в някоя “медия” да се появи интервю с изоставената, разплакана, нещастна съпруга. Която обича съпруга си, родила му е две деца, а той я е оставил, мръсникът, заради друга. Така се прави. Хвала, другари! Който не слушка, не папка и не си вдига телефончето, му вадим мръсните чаршафчета. Тя, българската политика, така или иначе, отдавна заприлича на неизпрано бельо. И на евтин бардак. Що да се хАбим да си говорим за политиКи, като можем да се отстреляме някого по-лесно и безболезнно от архар – само с няколко нюанса кафяво.

Сега, ако кажа, че ми е мъчно за генерала, ще излъжа. Той от суета и амбиции, подхранени от “честна” самооценка, сам се постави в тази позиция. И се остави да го изядат вълците. С мишкуване, мрънкане и “спирам-да-ти-вдигам-телефона-щото-ме-е-шубе-да-ти-кажа-какво-ми казаха-да-ти-кажа”, президент не се става. Ама двойният аршин, лицемерният морал и активните мероприятия винаги са ме вадили от обувките. И това, че в тази страна продължава да е много по-лесно да пратиш някого на бунището на историята като пуснеш материал с кого спи, а не ако докажеш, че е некадърен, че е крадец, че не става за поста, за който се натиска, че е излъгал… Ма верно ли сме толкова наивен народ, че от години с едни и същи номера ни вземат за мезе политиците ни? Или сме пуритан до пуритана, мила моя майно, льо. То като гледаш коментарите на възмутените ще речеш, че в тази държава няма кьорав мъж, който да изневерява на жена си или да я е изоставил. Един е предателят и неговото име е Румен Радев. Или на това разчитаме – че една част от жените, евентуални гласоподаватели, ще се припознаят в ролята на “отчаяната съпруга”, ще намразят предателя и няма да гласуват за бившия шеф на ВВС. Боже! Ма ние като в турски сериал живеем, наистина! При това от нискобюджетните. А и кажете ми честно, има ли човек, който да вярва, че това е случайност? Че чак сега са разбрали, че генералът живее с PR-ката си, а не със съпругата си?! Вчера го проследиха, очакваха да видят как се среща с потенциални избиратели, за да им представя платформата си, пък той – хванал чужда жена за ръка… Ужас, значи, казвам Ви, аман от неверни мъже. Не, че няма други политици с любовници, ма за техните интимни, мръсни тайни ще ни информират друг път. Когато спрат да слушкат. И като спрат да натискат зелената слушалка на дисплея на телефона.

Това ли е нивото на българската политика? Докато номерата за гащи, жени, любовници, сексуална принадлежност и прочее жълто-кафяви приказки и нападки ad hominem са част от предизборните ни кампании ще живеем в бардак. А старите ку*ви в него ще се опитват да ни втълпят, че са идеални за президенти. А сега Ви поздравявам с една песен на Мариана Попова 🙂 “Трябва да остана будна” пее жената и мисля, че важи за всеки избирател.

https://www.vbox7.com/play:e2f639ba33

П.С. Нямах намерение да гласувам за генерал Радев и преди да разбера, че има любовница. Но има само едно нещо, по-неприятно от генералите, които позволяват, заради едната болна амбиция да ги използват и захвърлят като непотребна вещ. И това са псевдо пуританите с двоен аршин и лицемерен морал.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!