Без патос. Но с отношение

Има думи и изрази, към които съм развила истинска непоносимост покрай всичко, което се случи и продължава да се случва през тази година. “Изолация”, “огнище”, “контактни лица”, “заразени”, “епидемия”, “пандемия”, “клъстер”, “щаб”, “първа линия”, “новата нормалност”, “да свикнем да живеем така”, “данни”, “локдаун”, “мерки”, “затягане”, “ще излезем по-добри”, “маски”, “затоверени помещения”, “мутира”… Много са, за съжаление. Нямам нужда от пандемия, за да спра, да се самоанализирам, да се вгледам в себе си. “Пандемията ни показа, че живеем еди-как-си”, “много добре ми се отрази изолацията, починах си, видях си детето и семейството” и всякакви подобни опити за наигран позитивизъм ми идват в повече.
Изолацията не ми се отрази добре. Аз съм социално животно, имам нужда да излизам, да общувам, да съм свободна. На детето и семейството си обръщам внимание и без да сме в извънредно положение. И не, с този текст не целя да си помрънкам на воля. Дисциплинирана съм и спазвам препоръките на лекарите. Но няма да нареждам кухи клишета, заради едни 5 лайка в повече в социалните мрежи…
Изолацията не ме подтикна да рецитирам изразително стихове и разкази в мрежата, нито да науча японски. Терасата у дома, която с мъжа ми превърнахме в детска площадка, може би е най-голямото ни достижение по труд и техника по времето, когато парковете бяха опасани с жълти ленти в стил “От местопрестъплението…”.
Едно семейство обаче истински ме изуми с креативността си. Те се занимават с интериорни и екстериорни решения. Това е любимият им проект. Построен за 3 седмици, по време на изолацията. “Пияният рак” – проектиран, построен и обзаведен за семейство Crabtree, които искаха да имат собствен пъб в градината”. “Отне ни около 3 седмици, на мен и съпруга ми, да създадем нещо, с което истински се гордеем“, казва Ейми, която определено не си е губила времето, което повечето от нас прекараха на дивана в хола. Да твориш с отношение към детайла, с мисъл, вкус… Винаги си личи. И резултатът е повече от впечатляващ.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!