“Триъгълно таро – Нека бъде светлина” – поп-ъп изложба на Ивайло Саралийски в галерия “Интро”

Ивайло Саралийски представя за първи път “Триъгълно таро – Нека бъде светлина” с поп-ъп изложба в пространството на галерия “Интро”. В рамките на три дни – от 11 до 13 юли включително – посетителите ще имат възможност да разгледат авторския проект. Той се състои от 22 принта, изобразяващи стилизирани мотиви от картите Таро. Основен графичен елемент е триъгълникът. Той изгражда фигурите върху всяка една карта от луксозното тесте Таро, което ще можете да закупите по време на изложбата. Своеобразното откриване на изложбата ще бъде под формата на целодневно събитие с музика, което ще се състои в събота (11 юли) от 13 до 19 ч.

Ивайло Саралийски завършва НХА, бакалавър графика през 2016 г., а през 2018 г. – магистър Плакат и Визуална комуникация.

Проектът му “Триъгълно таро – Нека бъде Светлина” се състои от 78 карти, разделени в две групи – големи аркани (22) и малки аркани (56).

Черно-бели са, защото с изразната сила на графиката най-добре се пресъздава контрастът светлина-мрак. Черните гръбчета на картите символизират незнанието, а белите знаци – се появяват в момента, когато картата се обръща и осветява бъдещето.

Така в играта с черното и бялото, със светлините и сенките се откроява Съдбата на човека. Картите Таро сякаш сътворяват неговия свят, като подчиняват хаоса от неизвестното на светлината от познанието.

Заповядайте да изживеете противопоставянето между черно и бяло в пространството на галерия “Интро” на 11 юли.

_______________

Съдържание: INTROgallery

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!