Изложба на неповторимата Вивиан Майер ще бъде показана у нас

Несъмнено, едно от най-чаканите събития тази месец е откриването на изложбата В нейните ръце на неповторимия фотограф Вивиан Майер. На 23 април Софийска градска художествена галерия ще има страхотния шанс да поднесе на публиката истинско съкровище, което е дългочакано у нас.

Зад Вивиан Майер и нейното творчесто се стели гъста мъгла от потайности и много въпросителни. Една, от които е как е възможно този талант да остане така добре скрит за света толкова години?

Родена през 1926 година, Вивиан прави над 100 000 снимки, който обаче не са показвани никъде. Огромна част от тях дори самата тя не е виждала, тъй като остават непроявени. Животът й минава между Ню Йорк, Франция и Чикаго, където се установява и работи 40 години като детегледачка.

Две години преди тя да си отиде от този свят продава почти всичките си вещи на безценица поради финансови затруднения. През 2007 година 29-годишният агент на недвижими имоти Джон Мафуул се сдобива с няколко кашона непроявени филми със снимки от 50-те и 60-те години, които открива случайно в заложна къща RPN Sales, където отива да търси стари фотографии от района на Portage Park във връзка с книга, която пишел.

От тогава до днес снимките на Вивиан Майер обикалят света в най-престижните галерии и музеи и удивляват с особената емоция, която носят и неподражаемия стил на великата Майер.

Съвсем скоро ви разказахме и за нейните първи цветни фотографии, които бяха показани в Howard Greenberg Gallery в Ню Йорк.

С особено нетърпение и вълнение, българската публика очаква да види изложбата В нейните ръце и у нас.

Съветваме ви да не я пропускате, защото ще е наистина впечатляващо!

_________________

Изложбата “В нейните ръце” ще бъде в Софийска градска художествена галерия от 23 април до 2 юни. 

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!