Необяснима жестокост

“Обесиха куче на баскетболен кош в училищен двор.” “Бургазлийка опече пинчера си с картофи и се похвали в нета. Снимката събра над 30 харесвания.” “Отровиха бременно куче-водач.” Да продължавам ли? Всеки ден има поне по една подобна новина. Всеки ден някой някъде убива друго живо същество. Защото е по-слабо и беззащитно от него, защото го дразни или просто ей така, за кеф.

А знаете ли историята на отровеното куче-водач? Да, защото нито едно насилие не е просто статистика. Всяко убийство е лична драма. И жестока болка. Кучето се казва Айра. А отровата, убила животното, е унищожила не един живот. Защото Айра е носела живот. В себе си. И е върнала към живота едно семейство, загубило детето си преди 1 година. Грижата за Айра им помага да преживеят трагедията. И сбъдват мечтата на сина си – да се грижат за куче от приют.  Днес живота на тези хора отново е на парчета, защото  някой сипе отрова за забавление!

Разпознахте ли се? Наистина ли Ви прави удоволствие да убивате? Да живеете в омраза? Да карате друго същество да страда, да се мъчи, да изпитва болка, да агонизира? Да сеете зло? Омразата е заразна, лошотията – също. Така ли ще възпитате децата си? А знаете ли че, 45% от извършителите на сексуални престъпления, както и 30% от осъдените за педофилия в световен мащаб, са измъчвали животни в миналото си? Днес убиваш куче, утре изнасилваш момиче. Това ли следва?

Кога се превърнахме в хищници? Кога зверствата започнаха да ни носят удоволствие? Кога садизмът стана втората ни природа? Кой ни е виновен за това, че мразим с такава страст, че убиваме с наслада? Пак ли държавата? Кметът, шефът, по-бoгатият съсед? Никой не ни е виновен! Да живееш сред трупове не е живот! А тежка, изкривена, мракобесна агония!

И отровата, която пръскаме, излиза от нас! Изяжда ни отвътре, докато не ни унищожи напълно!

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!