Kadokawa Culture Museum в Япония наистина e “уау”

Футуристичен дизайн, 20 000 гранитни блокчета, 5 етажа, включващи художествена галерия, два музея, 8-метрова библиоетка и кафене – така накратко се описва новата придобивка на Япония – Kadokawa Culture Museum.

Внушителната и леко сурова визия на сградата е дело на архитектурното студио Kengo Kuma and Associates. Kengo Kuma е архитект с грандиозен талант и специфичен стил, който лесно се запомня и откроява. Студиото му работи по проекти като Takanawa Gateway Station, Музей Victoria & Albert в Дънди, изграждането на устойчиво село в Хокайдо, както и Олимпийския стадион Токио.

Takanawa Gateway Station | Photo Credit: Студио Кенго Кума

Освен интересния екстериор, сградата е проектирана със забележителен интериор. Сред най-впечатляващите решения е 8-метровата библиотека, по чиито рафтове са наредени над 50 000 заглавия. На 4-то ниво пък е разположено многофункционално пространство, което може да се трансформира спрямо различните нужди, за които се ползва.

Музеят е разположен западно от Токио, като част от по-големия комплекс Tokorozawa Sakura Town, който включва хотел, външно пространство, закрити павилиони, светилище, както и множество магазини и ресторанти.

Откриването на Kadokawa Culture Museum ще се случи с изложба, посветена на архитектурните шедьоври на Kengo Kuma, макар все още да не е оповестен окончателният график поради мерките, наложени заради COVID-19.

Благородно завиждаме на всички онези, които ще могат на живо да се насладят на всички удобства и забележителни проекти, които ще бъдат показвани в комплекса. Обещаваме да следим и да ви показваме всичко най-интересно, което занапред ще бъде във фокуса на Kadokawa Culture Museum.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!