Кампанията “Стара хартия за нова книга” започва отново през септември

Този септември 5 български града ще се включат в инициативата на “ЕКОПАК България” и Книжен център “Гринуич” – “Стара хартия за нова книга”. Началото поставя Бургас на 7 септември от 10 до 13 ч. в Приморския парк, пред Пантеона.

По традиция условията са всяко дете да доведе възрастен с 5 килограма стара хартия за рециклиране и срещу нея да получи книга по избор, както и подаръци от партньорите на инициативата. За всяко дете, което е занесло повече от 5 килограма хартия има втора книга от специалните издания на “ЕКОПАК България” “Грийн тийн” и “Ти можеш да спасил планетата”. Едно дете не може да получи повече от две книги.

Следващият град, който посреща “Стара хартия за нова книга” е Хасково. На връх празника на града – 8-ми септември, от 10 до 13 ч. На сцената на пл. “Свобода” могат да вземат уачстие всички желаещи.

В София събитието ще се случи на 15 септември от 10 до 19ч. на бул. “Витоша” 37 пред книжен център “Гринуич”. Следват рекордьорите от Русе, които за 5-та поредна година взимат участие в кампанията. В града тя ще се проведе на 28 септември от 10 до 13 ч. на пл. “Свобода” пред Съдебната палата.

Велико Търново е последният град, където ще се проведе събитието на 29-ти септември от 10 до 13ч. в парк Марно поле, централен вход.

Както всеки път и тази година кампанията протича под знака на специален литературен талисман от популярна детска книжка, като тазгодишната изненада за децата ще са детективите Агата и Лари – героите от поредицата на Стийв Стивънсън, публикувана на български език от издателство “ФЮТ”, основен партньор на каузата.

Инициативата се провежда вече 6-та година и до този момент в нея са участвали близо 37 540 деца, които заедно със своите родители са рециклирали 195,5 тона хартия и са получили 42 470 книги.

_______________

*Заглавна снимка: Unsplash

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!