Да обикнеш себе си

Свикнали сме някак да отбягваме различните. Да не ги забелязваме. Или да чукаме на дърво да не ни се случва на нас, да не ни застига. Да извръщаме глава. Може би е инстинкт за самосъхранение, подсъзнателно желание да предпазим себе си от негативни емоции… И така, без да съзнаваме, нараняваме тези хора. Караме ги да се чувствам отхвърлени, самотни, невидими, нежелани…

Кампанията “Love Disfigure” се ражда именно от необходимост да се повиши осведомеността и подкрепата за хората, които живеят с обезобразяване. Авторът на кампанията – Силвия Мак, става жертва на изгаряне като дете. “Аз съм оцеляла от изгаряне жена, с белези по тялото, които ще си нося цял живот. Аз и хората в моето положение и с подобна на моята съдба се чувстваме отхвърлени от обществото. И реших, че е дошло времето да се съберем в една фотосесия, която има една цел – приемане, разбиране и приобщаване на хората с белези по тялото”, разказва Силвия.

1

1
Picture 1 of 29

“През януари 2017 г. направих снимки на хора като мен, чийто външен вид е пострадал от инцидент. Исках всички модели да се чувстват комфортно и щастливо, да не се притесняват от себе си, да не се срамуват от тялото си. Когато създавах снимките си, исках моделите ми да бъдат различни, при избора им включих хора на различна възраст, пол, раса, физически данни, степен на инвалидност, здравословни проблеми, кожни състояния, белези…прекрасна палитра от всякакви хора. Това, което обединяваше моделите ми, беше смелостта.” Смелостта да облечеш бански костюм и да застанеш пред апарата с обезобразеното си тяло. Да останеш сам с фотоапарата, да разголиш страховете си, насажданите комплекси и да се усмихнеш.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!